Véget ért az idény

Véget ért az idény

Csak a profik meccseit, versenyeit lehet megrendezni, és nem szabad szerdától nézőket beengedni a sporteseményekre, ha a kormány felhatalmazást kap a rendkívüli jogrend bevezetésére – jelentette be délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök más szigorítások mellett.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nyomban lépett, Csányi Sándor elnök hétfőn közölte, hogy az MLSZ félbeszakítja az amatőr bajnokságait. A vezető az M4 Sportnak nyilatkozott a magyar foci aktualitásairól, ennek kapcsán jelentette be az alacsonyabb szintű bajnokságok megszakítását.

A férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódhat, ott ugyanis rendszeresek a tesztelések, a férfi NB III-at és a megyei bajnokságokat, illetve a női NB II-t, valamint az utánpótlás-sorozatokat viszont félbeszakítják.

Mivel a rendkívüli jogrend minimum 30 napig tart, könnyű kiszámolni, hogy idén már nincs mód az idény folytatására, így a most elhalasztott program vélhetően tavaszra kerülhet.

Kép: A fiúk számára egy hónappal meghosszabbodik a téli pihenő, hacsak a tavaszi idény rajtját nem hozzák majd előbbre. Fotó: sziper.hu