Kiesés hosszabbítás után

Kiesés hosszabbítás után

Hosszabbításos csata után ért véget NB III-as együttesünk Magyar Kupa szereplése. Fiatal alakulatunk a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztályban érdekelt Algyő otthonában maradt alul 120 percnyi játékot követően.

Algyői SK–Füzesgyarmati SK 2–1 (1–0, 1–1, 2–1)
Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Algyő, 100 néző. Vezette: Dévényi Balázs.
Algyő: Heckó – Rádi, Vastag, Horváth A., Dudás (Daróczi, 119.) – Pióker (Vánkay, 63.), Csányi (Kardos), Patai (Kovács M., 63.), Semjényi – Deák (Kiss R.., 82.), Selyem (Bochholz, 91.). Edző: Fülöp Tibor.
Füzesgyarmat: Zsibrita – Soós (Marozsán, 49.), Mező, Csáki, Pinte (Bella, 41.) – Kabály, Mezei – Hoffmann (Csaplár, 81.), Kis Sz., Szabó B. (Kiss P., 94.) – Sándor. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.Gólszerző: Rádi (35.), Kovács M. (105. – 11-esből), ill. Hoffmann (71.).

Az 1. percben Szabó kiugratásával Sándor találta magát szemben a kapussal, de nem tudta értékesíteni ziccerét, mert Heckó vetődve lelopta lábáról a labdát. Az 5. percben leszakadt az ég Algyőn, azt követően végig esőben gyűrték egymást a csapatok, nem túl magas színvonalon. A játék a két tizenhatos között folyt, a hazaiak egy szöglet utáni fejesből szereztek vezetést, amire részünkről kilátás sem volt válaszolni.

A második félidőben már mi birtokoltuk többet a labdát és irányítottunk, ennek lett a hozománya az egyenlítés is egy átlövésből. A hazaiak ekkor már inkább csak a védekezésre fókuszáltak és próbálták óvni az eredményt. Azt viszont sikerrel tették, így jöhetett a hosszabbítás.

Ennek az első perceiben már a negyedik kényszerű cserénket merítettük ki  sérülések miatt, ezért ki sem tudtuk használni a maximálisan bevethető létszámot, pedig ennek ekkor már lett volna jelentősége. A hosszabbítás során már egy felforgatott csapat volt a pályán részünkről, az első felvonás végén ráadásul Bella kezére pattant a labda, a játékvezető pedig büntetőt adott, amit értékesített is az Algyő. Az utolsó negyedórára paprikássá vált a hangulat, de számunkra nem adódott lehetőség a büntetőpárbaj elérésére.

Boros Tibor: – Részben tudatosan, részben kényszerű okokból azok is lehetőséget kaptak, akik eddig még nem léphettek pályára, vagy kevesebbet szerepeltek. Vannak akik pozitív benyomást tettek rám, de olyanok is, akik leverték a lécet. Az eredmény egyértelműen csalódás számomra, de a játék összképe alapján reális. Gratulálok az Algyőnek!