Nyári felkészülés a 2023-2024 NB III-as bajnoki szezonra

Nyári felkészülés a 2023-2024 NB III-as bajnoki szezonra

Öt tesztmérkőzéssel és öthetes közös alapozással készül a következő bajnoki esztendő kihívásaira NB III-as csapatunk. A  játékosaink hivatalosan június 27-én látnak munkához, ám odahaza már ezt megelőzően elkezdik a futóedzéseket.

 

 

Szeretnénk egyben tartani a tavaszi állomány gerincét, és néhány poszton lehet csere és további erősítés, hiszen a tavasz azt bizonyította, hogy a keretre ráfér a „generálozás”. Több játékossal már megbeszéltük a folytatást, párakkal folyamatban van az egyeztetés. Persze lesznek távozók is. Szó van két-három rutinos labdarúgó visszatéréséről, 1-2 teljesen új arc leigazolása is napirenden van. A legtehetségesebb helyi fiatalok beintegrálása is eldöntött kérdés, melynek megfelelően az eddig is velünk edzők mellett, további 5 fiatal is velünk kezdi meg a felkészülést, illetve gyarmati nevelésű fiatal játékos visszaigazolása is napirenden van.. Az előttünk álló bajnoki évben 2005-ös vagy később született játékost kell szerepeltetniük a csapatoknak, amit képesek leszünk megoldani saját forrásból, tekintettel arra, hogy a második számú együttesükben számos tehetség bontogatja a szárnyait és már télen igazoltunk 2005-ös játékosokat, akik közül van, aki alapember lett a szezon végére.
A felkészülés során három csoporttárssal, illetve két megyei élcsapattal mérkőzünk meg. A programot július első napján az Előrével kezdjük a Kórház utcában, a bajnoki főpróbát pedig három héttel később hazai környezetben vívjuk az Orosházával.

A tervezett felkészülési mérkőzések időrendje
Július 1., szombat, 11.00: Békéscsaba 1912 Előre–Füzesgyarmati SK
Július 8., szombat, 18.00: Martfűi LSE–Füzesgyarmati SK
Július 12., szerda, 18.00: Szarvasi FC–Füzesgyarmati SK
Július 15., szombat, 11.00/18.00: Hódmezővásárhelyi FC–Füzesgyarmati SK (Kezdési időpont kérdéses)
Július 23., vasárnap, 18.00: Füzesgyarmati SK–Orosházi MTK-ULE