Hazai pályán is hatékonyak voltunk támadásban

Hazai pályán is hatékonyak voltunk támadásban

A hosszabbításban szerzett találattal jutott három ponthoz NB III-as labdarúgócsapatunk, a bajnokság hazai premierjén. A fiúk hozzáállását és lelkesedését minősíti, hogy azt megelőzően kétszer is hátrányból egalizáltunk a szép gólokat hozó találkozón.

Füzesgyarmati SK–Bp. Honvéd-MFA II. 3–2 (0–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 250 néző. Vezette: Török Mihály (Gergely Márton, Juhász Bálint).
Füzesgyarmat: Fildan – Soós, Csáki, Bódis, Pinte – Kobály, Kiss P. (Mezei, 81.) – Achim S. (Hoffmann, 89.), Kis Sz., Szabó B. – Sándor. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.
Bp. Honvéd II.: Gyetván – Kocsis, Horváth M., Kaczvinszki (Menyhárt, 73.), Nagy Z. (Sebe, 83.) – Pintér (László M., 83.), Polák, Nyitrai – Simon B., Kalocsány, Tarcson (Sebestyén, 73.). Vezetőedző: Kurucsai Milán.
Gólszerző: Kis Sz. (60.), Szabó B. (78., 93.), ill. Simon B. (26., 77.),

A fővárosi fiatalok labdabirtoklásban kezdettől  fölénk nőttek, de a játékukban nem volt benne a gól, hiszen a kapuig sem igazán jutottak el. A 26. perceben esett találatukhoz kellett a védők hibája is, akik egymásra várva nézték amint Tarcson jobb szélről középre passzolt labdáját Simon közelről begurítja a jobb alsó sarokba. A folytatásban agilisabb lett  gárdánk, többet kezdeményezett, a befejezésekkel azonban nem volt szerencséje.
Szünet után még bátrabban támadtunk, ennek a 60. percben egyenlítés lett az eredménye, amikor egy szöglet után Kis Szabolcs elé került a labda, melyet fordulásból 12 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. Lendületben maradt tiszta fehérben játszó csapatunk, mégis a kispestiek szerezek újból vezetést. A 77. percben egy elpasszolt labda után  Simon ezúttal 16 méterről, egy jól eltalált lövéssel vette be Fildan kapuját. Az ismételt egyenlítés sem váratott sokat: Szabó Bence szinte az ellenakcióból formálta az eredményt, 14 méteres lapos átlövésből. Még nem volt vége, hiszen a hosszabbítás perceibe egy Kis Szabolcs által kicsiben elvégzett szabadrúgás után, a labdát Szabó Bence vett át, tolt rajta egyet és 23 méterről a bal sarokba bombázta a győztes találatot.

Jó: Kis Sz.,Szabó B., Bódis, Achim Sz., Sándor, ill. Simon, Nyitrai, Horváth M.

Boros Tibor: – Az első fölényben labdabirtoklási fölényben volt a vendégcsapat, amit szünet után kiegyenlítettük és jó százalékban használtuk ki a lehetőségeinket is. A hosszabbításban elért gól pedig remélem megadja a kellő önbizalmat a fiatal játékosainknak!