A nevezési eljárás menetrendje

A nevezési eljárás menetrendje

A nyár nem telik unalmasan a labdarúgó klubok vezetői számára. Túl azon, hogy a csapatok idény során megmutatkozó hiányosságait ilyenkor lehet korrigálni átigazolásokkal, jócskán akadnak teendők a nevezési eljárással kapcsolatban is. Ezek ráadásul a következő évet érintő fontos dolgok, melyet szoros határidők közé szorít az MLSZ versenybizottsága.

A harmadosztályban június 25-én jár le a nevezési dokumentációk benyújtásának határideje. Ettől kezdve felgyorsulnak az események. A nevezések benyújtásától számított két héten belül sor kerül a határozathozatalra és az esetleges azzal kapcsolatos fellebbezések elbírálására, így várhatóan július első felében a következő évi sorsolás is napvilágot lát.

Ezek a bajnokság nevezési eljárása során betartandó határidők
A bajnokságra szóló nevezési dokumentáció és nyilatkozat benyújtása (2021. június 25., péntek, 12.00)
Az MLSZ Versenybizottsága a beérkezett nevezési dokumentáció feldolgozása után az érintett sportszervezet(ek)et hiánypótlásra szólítja fel (2021. június 28., hétfő)
A hiánypótlás benyújtása (2021. június 30., szerda, 12.00)
Az MLSZ Versenybizottsága I. fokú határozata (2021. július 2., péntek)
Az elsőfokú határozatokkal szembeni fellebbezés benyújtása (2021. július 7., szerda, 12.00)
A benyújtott fellebbezések MLSZ Fellebbviteli Bizottsága általi elbírálása (2021. július 9., péntek)
A fellebbviteli eljárás során a Fellebbviteli Bizottság kizárólag a C) pontban foglalt hiánypótlási határidőt (2021. június 30., szerda, 12.00) megelőzően benyújtott dokumentumokat veszi figyelembe!