A vírushelyzet miatt zárt kapusak lesznek a meccsek

A vírushelyzet miatt zárt kapusak lesznek a meccsek

A Magyar Labdarúgó Szövetség közleményt adott ki a labdarúgó-mérkőzések eljárásrendjével kapcsolatban. Mint az Vági Márton főtitkár leveléből kiderült, a vírushelyzet miatt Magyarország Kormánya által szerdán életbe léptetett intézkedések alapján 2020. március 11-e után bizonytalan ideig valamennyi osztályban zárt kapuk mögött kell megtartani a bajnoki-, kupa- és felkészülési-mérkőzéseket.

Ezeken a találkozókon sportszervezetenként az alábbi maximális létszám (labdarúgók, stábtagok, illetve regisztrált sportszakemberek/vezetők) lehet jelen:
NB I-es férfi felnőtt, maximum 45 fő; NB II-es férfi felnőtt, max. 35 fő; minden egyéb férfi-női felnőtt, utánpótlás és futsal esetében max. 25 fő.
Az MLSZ vagy a megyei igazgatóságok által delegált hivatalos személyek (játékvezetők, játékvezető-asszisztensek, ellenőrök).
A mérkőzés lebonyolításához szükséges minimális technikai személyzet.
Az előírt hazai rendezői gárda (külön igazgatósági előírás alapján).
Az előírt egészségügyi személyzet (beleértve a mentőautót és annak személyzetét).
– Labdaszedők (10 fő, 14 éven felüli).
– Jogtulajdonos (MTVA) televíziós közvetítés felvételéhez szükséges technikai személyzet.
Az intézkedések teljeskörű betartásáért a szervező egyesület, a vendégcsapat személyei tekintetében pedig a vendég sportszervezet a felelős. A szövetségi ellenőr jelenlétében tartott mérkőzéseken a stadion, sportpálya vagy csarnok területére belépő személyek névsorát az ellenőrnek kell átadni a mérkőzés kezdete előtt legkésőbb 60 perccel. A rendelkezések megszegése vagy a tájékoztatás elmulasztása súlyos fegyelmi vétségnek minősül.
A rendeletre tekintettel a média és kommunikációs terület vonatkozásában az alábbi szabályokat kell betartani:
– Újságírók, fotósok és nem jogtulajdonos televíziók média képviselőinek akkreditálására nincs lehetőség.
A helyszínen minimális stáblétszámmal dolgozó MTVA számára a kluboknak biztosítani kell a nyilatkozókat.
– A találkozóval kapcsolatos információkról minden klub köteles tájékoztatni a közvéleményt, az érdeklődő újságírókat. Ennek érdekében a klub médiamunkatársai (a maximális résztvevői létszám terhére) szolgáltassanak információt az adott mérkőzésről.
A játékvezetők arról kaptak tájékoztatást az MLSZ-től, hogy a megszokott sportszerűség által megkövetelt mérkőzés előtti, utáni kézfogásokat a rendelkezések visszavonásáig mellőzzék.