Csak önmagunkat okolhatjuk!

Csak önmagunkat okolhatjuk!

Nem sikerült győzelemmel kezdenünk a tavaszi idényt. Csapatunk úgy végzett döntetlenre a 4. helyen álló ESMTK gárdájával, hogy a meccs végén büntetőt hibázott el.

Füzesgyarmati SK–Erzsébeti SMTK 11 (00)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
300 néző. Vezette: Mencsik László (Zsákai Milán, Dobos Dávid).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Benkő-Bíró, Raducu, Vincze, Pataki Z. (Fejes, 72.) – Székely, Achim Á., Máriusz, Kovács D. – Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Erzsébeti SMTK: Menczeles – Póti, Tóbiás, Lipcsei Á., Nagy M. – Slezák, Kovács B., Despotovic (Balogh A., 64.) – Kovács D. (Reznek, 92.), Soós, Szilágyi. Vezetőedző: Turi Zoltán.
Gólszerző: Raducu (57.), ill. Slezák (67. 11-esből).

Jól előkészített pályán küzdhettek meg a csapatok, noha szombaton még sűrű tócsákban állt a víz a játéktéren. Az első félórában a mi akaratunk érvényesült, a fővárosiak érezhetően kivárásra játszottak és igyekeztek biztonságban tudni a kapujukat. Támadtunk, de csak lesgólig jutottunk, az utolsó negyedórára pedig felbátorodott az ellenfél és el-el jutott Fildan kapujáig. Az egyetlen lehetősége Póti nevéhez fűződött, aki egy szöget után kísérletezett, de a fejesét blokkolták a védőink.
A
második félidő az ESMTK számára indult jobban, az 52. percben a tizenhatos jobb oldali csücskéről lőttek bődületes kapufát a fővárosiak. Öt minutával később mi pontosabbnak bizonyultunk, amikor Pataki Zalán jobb oldali szögletét Raducu Sorin bólintotta 5 méterről a bal felső sarokba, 1–0. Nem tarthatott sokáig azonban az örömünk, mert 64. percben becserélt egykori gyarmati játékos, Balogh Alex nyomban egy véleményes büntetőt harcolt ki. Az alapvonalnál tolta meg a labdát, majd ügyesen elesett, ami Mencsik játékvezetőnél tizenegyest ért, ezt pedig Slezák értékesítette, 1–1. Rövidesen sérülés miatt Pataki Zalán helyett Fejes lépett pályára. Játékosaink mindent megtettek annak érdekében, hogy otthon tartsák mindhárom pontot, ennek érdekében folyamatosan nyomás alatt tartották az erzsébeti kaput. A 90. percben siker is koronázhatta volna törekvéseinket, amikor Raducut Póti két kézzel lökte ki a labda alól. Ez is büntetőt ért, Máriusz lövését azonban kiütötte a kapus. A labda éppen Raducu Sorin elé került, aki meglepetésében ballal célt tévesztett nagy ziccerben. Ezzel még nem volt vége a gólszerzési lehetőségeinknek. A ráadásban Máriusz tehette volna jóvá hibáját, amikor egyedül vezette kapusra a labdát, ezt a párharcot azonban ismét Menczeles nyerte meg, utolsó momentumként pedig még Kovács Dávid lövését is hárította a hálóőr.
Jó: Benkő-Bíró, Raducu, Kovács D., Cigan, ill. Menczeles (a mezőny legjobbja), Soós, Slezák, Tóbiás, Szilágyi.
Boros Tibor:Mindenkinek megfelelő volt a hozzáállása a siker érdekében, de nem mindenki értette meg, hogy egy ilyen mély talajú pályán a kevesebb néha több. Azok után lehet hiányérzetünk, hogy a végjátékban kialakított ziccerekkel nem éltünk,  de csak önmagunkat okolhatjuk az elmaradt győzelem miatt.
Tuti Zoltán:Egy küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, ahol a játékvezető nem szerette volna, hogy pontot szerezzünk. Annak ellenére is közelebb álltunk a győzelemhez, hogy a hazaiaknak a végén még volt egy büntetője is, de ellenszélben ezt nehéz kivitelezni.

Jeneses László

Kép: A végjátékban sikerült naggyá tennünk a jó napot kifogó Menczeles kapust. Fotó: Erdős Kiara