Nehéz talaj várja a csapatokat

Nehéz talaj várja a csapatokat

Három hónapos bajnoki szünet után, vasárnap megkezdjük a tavaszi bajnoki szereplésünket. Csapatunkra – amely 2 pont előnnyel vezeti a Keleti csoport mezőnyét – nyomban komoly kihívás vár, 14.30 órás kezdéssel ugyanis a 4. helyezett Erzsébeti SMTK alakulatát fogadjuk a Lázár Gyula Városi Sporttelepen.

A „Liza” becenévre hallgató fővárosi alakulat még nem mondott le arról, hogy a dobogón végezzen, lehetőség szerint annak is a legmagasabb fokára törekszik. Ennek érdekében azonban máris „bele kellene csapnia a lecsóba”, hiszen 8 pont a lemaradása, vagyis csak győzelemmel maradhat a bajnokaspiránsok közelében.
Mi viszont abból szeretnénk tőkét kovácsolni, hogy legfőbb riválisuk, a DEAC szabadnapját tölti, ennek következtében akár 5 pontra is növekedhet velük szemben az előnyünk.
Nagy örömünkre szolgált, hogy a korábbi rendezvénytérből sikerült egy edzésre alkalmas részt kialakítanunk, így végre három alkalommal is füvön tudtunk gyakorolni a héten újságolta Boros Tibor szakmai koordinátor. Ezek pozitívan befolyásolták a csapaton belüli hangulatot. A fiúk motiváltabban és jobb kedvvel végezték füvön az edzést. Ismerve a nehéz pályát, a mérkőzéshez kapcsolódó elképzeléseink is könnyebben modellezhetőek voltak a gyakorlásra elkülönített területen, mint a műfüvön.
Azzal is kalkulál tehát a szakmai stábunk,  hogy az ellenfélen túl a pálya is megnehezítheti a felek dolgát, ami nem igazán tudott ellenállni a héten lezúdult csapadéknak. A játékteret szombaton még tócsák tarkították, de bízunk benne, hogy vasárnapig szikkad annyit, hogy eltűnik a víz és lehet rajta mérkőzést rendezni.
Ami pedig a csapattal kapcsolatos híreket illeti, különböző okok miatt három játékosunk biztosan kihagyja a tavaszi nyitányt.
Toca Bogdan kisárgult, Borbély Roland influenzás, Ondrejó Tamás pedig lábadozik az izomszakadásból, a többiek viszont egészségesek és már nagyon várják a bajnokságot tette hozzá Boros Tibor. A mérkőzéssel kapcsolatban csak annyit mondhatok, hogy adott az alapjátékunk. Úgy készülünk, ha a játékvezető engedi a játékot, akkor vízifoci vár ránk, melyre igyekeztünk tudatosan felkészülni, ezt próbáljuk sikerre vinni!

NB III Keleti csoport, 18. forduló
Március 8., vasárnap, 14.30.

Füzesgyarmati SK–Erzsébeti SMTK
Vezeti:
Mencsik László (Zsákai Milán, Dobos Dávid).

Kép: Íme a pályánk szombat délelőtti állapota