A licenc megfelel az NB III-as kritériumoknak

A licenc megfelel az NB III-as kritériumoknak

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottság elnöke által kijelölt versenybiztos, Bodoki József július 8-án versenyügyi eljárás során vizsgálta meg azon sportszervezetek NB III-as osztályú amatőr licenc dokumentációit, melyek NB I-es, vagy NB II-es licenccel rendelkeztek a következő bajnoki évre, de második számú csapatot is indítanak, vagy jogosultság hiányában nem nyertek besorolást a második vonalba.

Érintett volt csapatunk is további 16 egyesülettel egyetemben. A versenybiztos a kérelmezők által benyújtott dokumentációk alapján megállapította, hogy azok megfelelnek a licencrendszer előírásainak, ezáltal az alábbi csapatok NB III-as indulása vált lehetővé:

Diósgyőri VTK II., Debreceni VSC II., Erzsébeti SMTK, Fehérvár FC II., Ferencvárosi TC II., Füzesgyarmati SK, III. Kerületi TVE, Kisvárda Master Good II., MFA-Budapest Honvéd II., Mezőkövesd-Zsóry FC II., Paksi FC II., Puskás Akadémia FC II., Szentlőrinci SE, Tiszakécskei LC, Újpest FC II., Vác FC, Zalaegerszegi TE II.

A névsorból kiderül, hogy 11 élvonalbeli, vagy onnan búcsúzó klub indít második számú együttest, csak a Budafoki MTE, a Kaposvári Rákóczi és az MTK Budapest nem élt a lehetőséggel. Még ha a fenti vizsgálat formálisnak is tűnik, arra mindenképpen jó, hogy behatárolhassuk a jövő évi NB III-as összlétszámot. Íme a friss „matek”:

A 11 NB I-es tartalék mellett tavalyról 33 NB III-as indulási jogosultsággal rendelkező gárda maradt (nem számoltuk közéjük az előző évad élvonalbeli utánpótlás alakulatokat, valamint a visszalépő Sárvárt), 2 kieső van az NB II-ből, illetve 12 megyei bajnok vállalta a magasabb szintű megmérettetést. Összesen 58 csapatnál áll a számláló. Kérdéses ugyanakkor, hogy lesz-e feltöltés, vagy így marad minden? Utóbbi esetben 20-20 tagú lehet mindhárom csoport, ellenkezőleg az NB II-es bajnoksághoz hasonlóan, két szekció is 19 csapatos mezőnnyel rajtol el augusztus 2-án.