Vége szakadt a maratoni sorozatunknak

Vége szakadt a maratoni sorozatunknak

Debrecenben szakadt meg a csapatunk 9 mérkőzéses győzelmi szériája. A Keleti csoportjának rangadóján sajnos mérsékeltebben teljesítettek a fiúk, mint a korábbi hetekben, amit a taktikailag érett DEAC kihasznált. Az előnyünk a tabella élén egyetlen pontra zsugorodott a legyőzőnkkel szemben.

Debreceni EAC–Füzesgyarmati SK 30 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Debrecen, 4
20 néző. Vezette: Mencsik László (Soós András, Gavalla-Kulcsár Judit).
DEAC:
Szabados – Nagy Z., Soltész, Balogh K., Papp – Spitzmüller, Ramos (Sándor T., 46.), Sigér – Sidibe, Urbin (Kertész, 65.), Bárány (Patócs, 80.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze, Raducu, Toca, Fejes – Székely, Villand (Katona Gy., 78.), Máriusz, Pataki Z. (Lukács, 60.) – Popescu (Kis Sz., 46.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Urbin (28.), Sándor T. (49.), Kertész (76.).

Kezdettől nagy taktikai csata alakult ki, mi inkább a hátsó stabilitásukra helyeztük a hangsúlyt, tudatosan hagytuk, hogy a három támadóval fellépő debreceniek kezdeményezzenek. Mivel komoly helyzet egyik fél előtt sem adódott, némileg váratlanul jött a hazaiak vezető gólja. A 28. percben Sidibe ívelte a labdát a védők mögé Urbinhoz, aki a kilépő Fildan fölött emelt a kapuba 10 méterről, a menteni igyekvő Toca már csak a hálóban érte utol a labdát, 1–0. A hátrányban feljebb toltuk a játékunkat, így három lehetőség is kínálkozott az egyenlítésre. A legnagyobbat Máriusz hagyta ki, amikor az ötösről az oldalhálóba bombázott.
A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban. A túlságosan kinyíló védelmünk között vezethettek kontrát a 49. percben. Sándor Tamás elé került a jobbról beívelt labda, aki pár lépés után 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 20. A folytatásban is próbálta aktivizálni magát csapatunk, de ezen a napon a nyíltabb játékból nem jöttünk ki jól. A 76. percben a saját szögletrúgásunkból vezethetett kontrát a Debrecen. Az akció végén Kertész a 16-os bal széléről tört be a kapu elé, majd keresztbe ellőtte a labdát, ami a kapufáról pattant hálóba, 30. Az utolsó negyedórában a hazaiak már taktikusan védték az eredményt, bennünk pedig nem volt annyi erő, hogy számunkra kedvezőbbé tegyük azt. A taktikailag érettebb játékot nyújtó DEAC sikere nem érdemtelen, mi ezúttal tompábbak voltak a szokottnál.
Jó: Sidibe, Nagy Z., Sándor T., Kertész, Bárány, ill. Fejes.
Kondás Elemér:Egy nagyon jó ellenféllel találtuk magunkat szembe, a csapatjáték diadala volt a mai siker!
Boros Tibor: – A meccs előtt azt gondoltam, hogy a hazaiaknak jó teljesítményre lesz szükségük a győzelemhez. Ebben tévedtem, mert kimondottan erőtlenül és gyengén játszottunk. Részünkről rangadóhoz méltatlan volt a mai teljesítmény, ettől függetlenül nem kell pánikolnunk. Bízom a játékosainkban, tudom azt, hogy ez csak egy kisiklás volt, és a szezon hátralévő részében a szebbik arcunkat fogjuk ismét mutatni!

Dr. Kincses László

Címlapon: Ezúttal nekünk kellett gratulálni a debrecenieknek. Fotó: Erdős Csaba