Továbbjutás a célunk

Továbbjutás a célunk

Szerdán a 32 közé jutás lesz a tétje a labdarúgó Magyar Kupa második országos körének. A szeptemberi hevesi 31-es sikert követően 12.30 órától a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es gárdáját fogadhatjuk. A találkozót egyik fél sem várhatja örömteli hangulatban.

A csabaiak két hónapja nem nyertek a bajnokságban, pedig erre a listavezetővé előlépő Csákvár otthonában is volt esélyük a helyzeteik alapján. A lilák legutóbbi győztes találkozója éppen a Magyar Kupa előző körére datálódik, amikor is Körösladányban arattak 51-es sikert. Most vélhetően szorosabb eredménnyel is beérnék, mivel gyakorlatilag egy komplett kezdőcsapatot kell majd nélkülözniük.
– Csapatunk számára igen fontos lenne a jó kupaszereplés, hiszen egyrészt a demoralizálódott hangulatot oldhatná a siker, másrészt az igen fontos vasárnapi, Budaörs elleni mérkőzésen egyáltalán nem mindegy, milyen lelkiállapotban futunk ki a gyepre. Így aztán tétje és presztízse is van a hétközi összecsapásnak –
fogalmazta meg a csabaiak óhaját Molnár Balázs, az Előre sajtóreferense.
A mi csapatunk számára is véget ért egy szép időszak azzal, hogy a 9 bajnoki győzelmet számláló sorozatunk megszakadt vasárnap. A vereség ellenére nincs pánikhangulat, hiszen maradtunk a Keleti csoport élén. A dolgok jó oldalát nézve, lekerült a játékosok válláról az elmúlt két hónapban felgyülemlett pszichés teher, így azután most felszabadultan fogadhatjuk az Előrét.
– A debreceni találkozón a felállási formációnkon nem változtattunk, de a felfogásunk túlságosan d
efenzív volt, és ez párosult néhány visszafogott teljesítménnyel utalt a legutóbbi bajnokra Boros Tibor szakmai koordinátor. – Általánosságban megfogalmazható, hogy a csapat nem igazán égett a rangadó lázában. Valószínűsíthető, hogy az elmúlt hetek eredményessége tette kényelmessé a játékosokat, emiatt nem volt meg bennük a félelemérzet, hogy akár számukra kényes helyzetbe is kerülhetnek az eredmény szempontjából. A találkozónak megvan számunkra az üzenete a bajnokság hátralévő részére, most pedig egy még magasabb szakmai nívót jelentő akadállyal találjuk szembe magunkat. Erre a meccsre se időnk, se módunk nem volt készülni. A magasabb osztályban szereplő Békéscsaba azonban önmagában megadja a motivációt a játékosaink számára. Nem a „túlélésre” fókuszálunk majd, inkább próbálunk támadóbb felfogásban játszani. Tudjuk, hogy ezzel rizikót vállalunk, de jelen pillanatban ezt ítéljük meg célravezetőnek. Sérültünk és eltiltottunk nincs, teljes kerettel várjuk a megye kirakatcsapatát.
A párharc egy meccsen dől el. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, kétszer tizenöt perces hosszabbítás, valamint szükség esetén tizenegyespárbaj következik. A Magyar Kupa következő  fordulójának sorsolása október 30-án, szerdán 20 órakor kezdődő Pápai Perutz FC–Vasas FC mérkőzést követően, az M4 Sport stúdiójában kerül lebonyolításra, mindkettőt élőben közvetíti a csatorna.

Füzesgyarmati SKBékéscsaba 1912 Előre
Vezeti: Veizer Roland (Kovács Zoltán, Piskóczi Viktor).

Kép: Máriuszra komoly szerep hárulhat az Előre elleni mérkőzésen. Fotó: Kiss Zoltán