A szerencsésebb fél jutott tovább

A szerencsésebb fél jutott tovább

Nem sikerült búcsúra kényszerítenünk megye első számú alakulatát a Magyar Kupában. A legjobb 32 közé jutásért megvívott szerdai mérkőzést egy öngól döntötte el, így a 90 perc végén a szerencsésebb fél örülhetett a továbbjutásnak.

Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre 0–1 (0–1)
Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, a legjobb 32 közé jutásért. Füzesgyarmat, 300 néző. Vezette: Veizer Roland (Kovács Zoltán, Piskóczi Viktor).

Füzesgyarmat: Ivicsevics – Vincze Á. (Achim S., 73.), Benkő-Bíró, Raducu, Toca (Popescu, 81.), Pataki – Székely (Lukács, 56.), Achim Á., Kis Sz., Máriusz – Katona Gy. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Békéscsaba: Uram – Szalai, Farkas, Nagy S., Babinyecz – Gréczi, Hursán (Pantovics, 46.), Váradi (Pusztai, 62.) – Ilyés, Olasz (Tóth D., 55.), Kovács Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Gólszerző: Toca (45. – öngól).

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő. Az első negyedórában csapatunk akarata érvényesült, azt követően átvette a kezdeményezést az Előre, de komolyabb lehetőséget Máriusz lövésén kívül egyik oldalon sem lehetett feljegyezni. Már a szünetre várt mindenki, amikor a semmiből szereztek vezetést a csabaiak. A 45. percben egy szöglet után a jobb szélről íveltek középre, az üresen maradt Olasz sarokkal továbbította kapura a labdát, ami a menteni igyekvő Toca Bogdanról irányt változtatva a jobb alsó sarokba gurult, 01. A gólt hivatalosan Olasz Dénes javára könyvelte el a játékvezető.
Szünet után a védekezést feladva a támadásokra fókuszált csapatunk, az Előre pedig a kontra akciókra hegyezte ki a játékát. A 65. percben Katona György előtt adódott a meccs legnagyobb helyzete, amikor a jobb szélről tört be, de 6 méterről a kapusba gurította a labdát. A folytatásban eredménytelenül gyűrték egymást a csapatok, góllal kecsegtető lehetőség sem igazán a
lakult ki. A hajrában Lukács Zsombornak volt még egy 22 méteres ígéretes átlövése, amit bravúrral hárított Uram kapus.
Kiegyenlített küzdelmet hozott a párharc. Az Előre szerencsés körülmények között jutott túl ezen a fordulón, a góljához vezető szögletet megelőző szituációt ugyanis szabálytalanság előzte meg.
Jó: Máriusz, Katona Gy., Achim Á., ill. Uram (a mezőny legjobbja), Farkas, Nagy S., Olasz.
Boros Tibor: – Elismerésem a vendégcsapatnak a továbbjutáshoz! Hiába volt több helyzetünk, a szerencse most nem minket pártolt. A játékunk kevésbé, az eredmény viszont nagy csalódás számomra.
Schindler Szabolcs: – Az elmúlt időszakban igen nehéz helyzetbe kerültünk. Most a továbbjutás volt a lényeg, amivel a minimális célunkat elértük, a hazai csapat viszont nem véletlenül vezeti a bajnokságát. Nagyon kiegyenlített játék folyt a pályán, de végül amit elterveztünk, sikerült megvalósítanunk.

Dr. Kincses László

Kép: Hursán György szabadrúgása nem jelentett veszélyt Ivicsevics Márk kapujára. Fotó: Erdős Csaba