Újabb mérvadó ellenfél következik

Újabb mérvadó ellenfél következik

A március 17-én elmaradt hazai bajnoki mérkőzését pótolja csapatunk. Szerdán 16.30 órás kezdéssel az Erzsébeti SMTK látogat a Lázár Gyula Város Sporttelepre, amely előkelő helyezése ellenére közel sem tűnik legyőzhetetlen ellenfélnek.

A fővárosiak meglehetősen „magányosan” cövekelnek a tabella második helyén. Lemaradásuk a mérkőzés előtt 11 pont a listavezető Monor mögött, előnyük pedig 9 egység a harmadik Putnokkal szemben. Érthető, hogy ilyen izolált helyzetben Turi Zoltán edzőnek nem könnyű motiválnia tanítványait, még ha a gárda erőssége túl is mutat az osztályén. Talán ennek a hozadéka volt az erzsébetiek debreceni veresége, vagy a sereghajtók elleni döntetlenek. Persze a szerdai bizonyára a látogatók szemszögéből sem egy átlagos meccs lesz, hiszen a gyarmatiak idei teljesítménye az élcsapatok részéről is kiérdemli a megkülönböztetett figyelmet.
Jó hangulatban teltek az elmúlt napok. A szombati mérkőzéstől azt kaptuk, amit vártunk, mindenképpen pozitív dolog, hogy sikerült győzelemmel lehozunk, így most a hétközi bajnokira hasonló nyugalommal készülhetünk, mint tettük azt a monori meccs előtt. Mivel az akkori idill nem párosult eredménnyel, ezért most mindenképpen lesz teher a labdarúgóink vállán. A játékon túl az eredménnyel kapcsolatban is támasztok elvárásokat a csapat felé mondta el Boros Tibor, aki hétfőn délután a gyulai Sanitas Diagnosztikai és Gyógyászati Központba vezényelte a gárdát. Kedden viszont már idehaza folyt a gyakorlás, és persze az ellenfél is naprendre került.
Tudomásunk szerint a fővárosiaknak Boda személyében van egy tartós sérültjük, illetve két kezdőemberük „kisárgult”. Persze nélkülük is jó csapat az ESMTK, amelyet dicsőség lenne legyőzni. Szerdán mindössze egy meccs lesz a miénkkel párhuzamosan, amelyen előttünk álló csapatok kerülnek szembe. Ennek köszönhetően a pontszerzéssel biztosan előrelépnénk a tabellán, de ez csak a minimális elvárás – fogalmazta meg az elvárást a szakmai koordinátor, aki a meccs napján ünnepli születésnapját. Bár nem mondta ki, de a legszebb ajándék biztosan a győzelem lenne számára.
Hír a kerettel kapcsolatban, hogy Toca Bogdan letöltötte négy mérkőzésre szóló eltiltását, és ha minden igaz, akkor a kezdőben is visszafoglalhatja a helyét, mivel szükség van a játéktudására és az alkatára is a pálya közepén. Boros Tibor utalt arra, hogy taktikai megfontoltságból, illetve egy-két ember pihentetése céljából legalább három helyen változtat a Tiszafüred ellen pályára küldött tizenegyen, s a nyurga szűrő lehet az egyik új beszálló.

NB III Keleti csoport, 19. forduló
Április 18., szombat, 16.30.
Füzesgyarmati SK–Erzsébeti SMTK
Vezeti: Borbás Bottyán Aurél (Molnár Alex, Szvetnyik Bence).

KÉP: Ha a srácok a Tiszafüred elleni igyekezettel rukkolnak ki, akkor nagy baj szerdán sem érheti a csapatot. Fotó: Erdős Csaba