Továbbjutás a cél a Magyar Kupában

Továbbjutás a cél a Magyar Kupában

Szerdai erőpróba előtt áll csapatunk, amelyre a Magyar Kupában vár fontos feladat. Méghozzá idehaza, az NB III-as bajnokság Nyugati csoportjában érdekelt THSE-Szabadkikötő gárdája ellen. A 12.30 órakor kezdődő találkozó tétje a 32 közé jutás lesz.

Legutóbb tavaly szeptemberben játszottunk idehaza ebben a sorozatban. Akkor az NB III-as Makó ellen 3–0-s győzelemmel léptünk tovább, amellyel most is mindenki kiegyezne. Persze annál azért vélhetően komolyabb kihívás vár csapatunkra, hiszen az ellenfél meglehetősen jó passzban van az utóbbi időben. Zsinórban négy győzelmet aratott, amellyel a sereghajtó pozícióból a középmezőnybe küzdötte fel magát.
A heti programot kicsit módosítottuk. Kedden délelőtt tréningeztünk, a kezdőcsapat a meccsek előtti hagyományos munkát végezte, a többiek pedig a szokásos terhelést kapták. A vasárnap pályára lépő tizenegy néhány helyen cserélődik majd, mivel a bőséges keretünk lehetővé teszi ezt számunkra. Ettől persze még a szerkezet és a harcmodor változatlan marad, reményeink szerint az elmúlt hetekben gyakorolt játékelemeket látjuk majd viszont mondta el Boros Tibor.
A szakmai koordinátor szeretné a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé „kormányozni” a gárdát, ami tavaly Cigándon nem jött össze, egy büntetőkkel zárult hosszabbításos csata végén.
Egyértelműen továbbjutási szándékkal lépünk pályára. Már a keddi taktikai értekezleten is közöltem a srácokkal, hogy nem a heti felkészülés részeként számolok a meccsel, komolyan oda kel majd tennie magát mindenkinek, aki lehetőséget kap. Szerencsére sérültünk, eltiltottunk nincs, sőt a fejlődésük érdekében időnként velünk gyakorol két rendkívül ügyes fiatalunk, Szilágyi Márton és Talpalló Ákos is, akikért a tehetségük miatt versengnek az akadémiák fogalmazott a szakmai vezető.

Október 31., szerda
Magyar Kupa, 2. forduló (32 közé jutásért)
Füzesgyarmati SK–THSE Szabadkikötő
Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep, 12.30
Vezeti: Szilágyi Sándor (Tőkés Róbert, Rideg Martin)

Kép: Két éve a Haladás jóvoltából sikerült NB I-es csapatot Gyarmatra hoznia csapatunknak, idén is jó lenne valami hasonló csemege. Fotó: Ács Zsolt Jr.