Sporttörténelmet írt a csapat a kupában

Sporttörténelmet írt a csapat a kupában

Magabiztosan vette a labdarúgó Magyar Kupa szerdai második fordulóját csapatunk,  amely a szintén NB III-as THSE-Szabadkikötő kétgólos legyőzésével jutott a sorozat legjobb 32 csapata közé. Sporttörténelmi siker ez, korábban egyetlen gyarmati gárdának sem sikerült eddig eljutnia. A következő kör sorsolását 21.45 órakor tartják meg az M4 sportcsatornán.

Füzesgyarmati SK–THSE-Szabadkikötő 20 (1–0)
Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés a 32 közé jutásért. Füzesgyarmat,
220 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Tőkés Róbert, Rideg Martin).
Füzesgyarmat: Ivicsevics – Vincze D., Nagy T., Toca – Szilágyi Márió, Kis Sz. (Székely, 46.), Vincze Á. (Villand, 66.), Kinczel – Styecz, Prasler (Hajdu, 79.), Lukács. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Szabadkikötő: Csontos – Révész, Katona, Baksa, Tóth Sz. – Péter (Bánhidi, 64.), Pokó, Gál Sz., Gere (Altorjai, 70.) – Tóth H. (Gál T., 70.), Wágner. Vezetőedző: Németh Gábor.
Gólszerző: Lukács (32.), Styecz (68.).

Taktikus játék folyt az első félidőben, jó ideig a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Mi kezdeményeztünk többet, az ellenfél szögletekből próbált tőkét kovácsolni magának, az egyetlen nagy lehetőségét azonban a 23. percben Ivicsevics Márk bravúrral hárította. Bő félóra elteltével egy pontosan kivitelezett szabadrúgásból szerzett vezetést a hazai együttes. Kis Szabolcsot buktatták 22 méterre a kaputól, Lukács Zsombor állt a labda mögé, aki a jobb felső sarokba tekert, 1–0. A gól után megélénkült a játék: a 36. percben növelhette volna előnyét a csapatunk, de Styecz Milán kihagyta a kihagyhatatlant, miután 5 méterről az üres kapu mellé gurított.
A második félidő derekán sikerült javítania hibáját a támadónak, addig meddő fölényben játszottunk. A 68. percben azonban egy felívelt labdát Styecz Milán 10 méterről helyezett a jobb alsó sarokba, 2–0. A vendégek kettős cserével igyekeztek stabilizálni a hátsó alakzatban megmutatkozó hiányosságaikat, azonban ezzel sem tudták megállítani a lendületbe jövő sárréti „hengert”. A meccs utolsó negyedében futószalagon jöttek a helyzetek és ziccerek, de az újabb góllal ezúttal adósak maradtak a játékosok, azonban a továbbjutásunk így sem forgott veszélyben.
Jó: Nagy T., Szilágyi M., Kinczel, Villand, ill. Csontos, Gál Sz.
Boros Tibor: A pályára küldött csapatomtól sporttörténelmi tettet vártam el. Egy pillanatnyi kétséget sem hagytam afelől, hogy itt továbbjutást, illetve szakmailag is értékelhető egyéni produktumot várok el. Nagy örömömre, mindenki megfelelt a követelményeknek!
Németh Gábor: Egy kétes játékvezetői ítélet olyan mederbe terelte a találkozót, amelyet a rutinos, jó erőkből álló hazai csapat kihasznált. Megérdemelten nyert a Füzesgyarmat, gratulálok hozzá!

Dr. Kincses László

Kép: Beállása után Villand Róbert új lendületet adott a csapatnak. Fotó: Nagy Marcell