Tovább tart a „tarjáni fóbiánk”!

Tovább tart a „tarjáni fóbiánk”!

Idei első vereségét szenvedte el csapatunk vasárnap. A legyőző a már-már „mumusnak” tekinthető, kiesés ellen küzdő Salgótarján volt, amely kicsit nekünk is köszönhette a sikerét, hiszen már az elején büntetőt hibáztunk, amit később már nem tudtunk jóvátenni.

Salgótarján BTC–Füzesgyarmati SK 1–0 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Salgótarján, zárt kapuk mögött. Vezette: Gál Péter (Urgyán Antal, Czeglédi Barna).
Salgótarján: Puporka (Végh, 24.) – Simó A., Bakos, Nemes, Szeles – Bata (Petrezselyem, 85.), Sárközi, Hegedűs, Skulka, Bocsi (Horváth M., 75.) – Tarlósi M. Vezetőedző: Lakatos Béla.
Füzesgyarmat: Fildan – Karikás (Balogh G., 70.), Tóth O. (Lippai, 62.), Raducu, Achim Á., Pataki – Vajda (Shadi, 62.), Ramos, Kis Sz. – Popescu, Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Skulka (38.).

Akár már a 8. percben megszerezhette volna a vezetést a csapatunk, amikor a tarjáni védők kissé fölöslegesen Cigan Cristian lábát húzták el a tizenhatos bal csücskénél. A büntetőnek a sértett állt, de a jobb sarokra tartó lapos lövését elcsípte a hazaiak kapusa. A folytatásban mi birtokoltuk többet a labdát, de nehezen érvényesültünk a saját térfelüket 9 játékossal megszálló hazaiakkal szemben. A félidő közepén Raducu Sorin közeli fejesét védte bravúrral Puporka, aki az esetnél kézsérülést szenvedett, nem is tudta folytatni tovább. Volt még egy ígéretes lökete a bal összekötő helyéről Kis Szabolcsnak, amit a rövid saroknál csípett el immár a helyettes, Végh. A tarjániak csak ritkán jutottak el a kapunk előteréig, akkor sem jelentettek különösebb veszélyt, ezért is jött váratlanul a vezető góljuk. A 38. percben láncreakció szerűen mondott csődöt a teljes jobb oldalunk. Egy labdaszerzést követően Sárközi ügyesen tört be a bal szélről, középre gurítását az őrizet nélkül hagyott Skulka Botond helyezte Fildan Calin kapujába, 1–0.
A második félidő elején még nagyobb nyomás nehezedett a Salgótarjánra. Ebben az időszakban Cigan Cristian ígéretes lövését kellett védenie az SBTC kapusának, majd Raducu Sorin fejese pattant rossz irányba a kapufáról. A cserék által még támadóbb szerkezetre váltott a csapatunk, de a fölénye meddőnek bizonyult, a ritka hazai akciók viszont ekkor már több veszélyt hordoztak. A 68. percben Skulka közeli lövését öklözte ki nagy bravúrral Fildan Calin, a 79. minutában pedig a kapufa is a csapatkapitánnyal volt. A Tarján ügyesen ölte az időt, előretolva védekezett, így a mérsékeltebb támadójátékot bemutató együttesünk előtt nem igazán adódott egyenlítési lehetőség.
Már a balul sikerült büntető előrevetítette, hogy nem lesz könnyű dolgunk a vasárnapi meccsen, ami be is következett. Úgy tűnik, hogy tovább tart „tarjáni fóbiánk”!

Jó: Puporka, Végh, Sárközi, Skulka, ill. Ramos, Cigan, Achim Á., Pataki.

Lakatos Béla: – Nagyon agresszívak és motiváltak voltunk. A büntető fordulópontot jelentett, igaz sokat tettünk az eredményért és a szerencse is mellettünk állt. A második félidőben is több helyzete volt a vendégcsapatnak, de előttünk is adva volt a lehetőség, hogy lezárjuk a meccset.

Boros Tibor: – Bár nem akartam vészmadár lenni, de a meccs előtti prognózisom nagyon ült. Ma még büntetőből sem voltunk képesek gólt szerezni. A hazaiak agresszív stílusához a játékvezető is partner volt, így eredményesen tudták ölni a játékot. A győzelmet sosem kell megmagyarázni, nekem nem is marad más tisztem, mint gratulálni a hazaiak sikeréhez.

Címlapon: Kis Szabiék fokozatosan váltak görcsössé vasárnap, így a képen látható egriek ismét elénk kerültek a tabellán. Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap