A sereghajtó érkezik szombaton

A sereghajtó érkezik szombaton

A magyar labdarúgó-válogatott programja miatt rendhagyó módon szombaton bonyolítják le az NB III-as bajnokság 26. fordulóját. A játéknap keretében csapatunk hazai pályán fogadja a Keleti csoport sereghajtóját.

Mi sem természetesebb, hogy a fiúk szeretnék győzelemmel feledtetni a legutóbbi, váratlan salgótarjáni vereséget, amire a sereghajtó megfelelő alanynak mutatkozik.

– Csalódásként éltük meg a tarjáni szereplést, de gyorsan túltettük magunkat. Közel sem tekintjük kudarcnak, annyit történt, hogy nem tudtuk gólokra váltani a helyzeteinket, de ez nem igényel különösebb változtatást a felkészülésünkön, illetve a játékfelfogásunkon – mondta el Boros Tibor szakmai koordinátor, aki két emberre sem számíthat a stábjával.

Problémát jelent, hogy Luis Ramos begyűjtötte az ötödik sárga, Balogh Gusztáv pedig fegyelmi okok miatt marad ki a meccskeretből. Felépült viszont Achim Sebastián, aki együtt készült a társakkal és ha a helyzet úgy kívánja, bevethető állapotban lesz a padról.

– Igyekszünk feltérképezni az aktuális ellenfelünket, a Kövesddel kapcsolatban azonban nehéz napra késznek lenni, mert még a többi tartalékcsapathoz képest is széles skálán szerepeltetik a játékosaikat, mindezt a taktikájukat és a formációjukat is befolyásolja – tette hozzá a szakmai koordinátor. – Nem is mernék jóslatokba bocsátkozni, hogy mit várhatunk el tőlük. A lényeg számunkra, hogy játsszuk a saját játékunkat, és bízunk benn,e hogy ez eredményre vezet, a győzelem ugyanis elvárás lesz.

Mivel az élvonalban nincs forduló, a szabályoknak megfelelően akár az átlagosnál is több visszajátszó lehet a vendégcsapatban. A két fél között meglévő 30 pontnyi különbség azonban megfelelő önbizalmat adhat játékosainknak, akik számunkra kedvező esetben közelíthetnek az előttünk álló közvetlen riválisokhoz, mivel a BVSC-Zugló és az Eger is idegenben lép pályára. A Jászberény viszont már bezsebelte a hétvégi 3 pontot, hiszen a Tiszafüredet járvány sújtja, ezért nem tud kiállni a megyei rangadóra.

A csapatunk heti felkészülését változatosabbá tette a román televíziós sportcsatorna, az Antenne1 látogatása. A stáb a szomszédos ország U21-es válogatottjával tartózkodik hazánkban, ezt kihasználva több olyan klubot felkeresnek, ahol honfitársaik szerepelnek. A csütörtökön leadott anyagban megszólalt Márkus Zsolt klubmenedzser, Boros Tibor szakmai koordinátor, Sorin Cigan edző, valamint a két legnagyobb múlttal rendelkező labdarúgónk, Achim Sebastián és Luis Ramos.

NB III Keleti csoport, 26. forduló
Március 27., szombat, 15.00
Füzesgyarmati SK–Mezőkövesd Zsóry FC II.
Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep
Vezeti: Kiss Anikó Tünde (Molnár Alex, Juhász László)

Kép: Achim Sebastian ismét bevetésre kész állapotban van. Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap

A szombati mérkőzés ide kattintva lesz nyomon követhető élőben.