Visszavettük a negyedik helyet az Egertől

Visszavettük a negyedik helyet az Egertől

Csapatunk magabiztos hazai győzelemmel korrigálta az előző heti salgótarjáni kisiklását. Fildan Calinék a sereghajtó Mezőkövesdet fektették két vállra az NB III-as pontvadászat 26. fordulója szombati összecsapásán, ezzel pedig a Keleti csoport tabelláján visszavették a 4. helyet az Egertől.

Füzesgyarmati SK–Mezőkövesd Zsóry FC II. 5–0 (2–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött. Vezette: Kiss Anikó Tünde (Molnár Alex, Juhász László).
Füzesgyarmat: Fildan – Karikás (Márkus, 71.), Lippai, Raducu, Achim Á., Pataki – Vajda (Árvai, 82.), Shadi, Kis Sz. (Molnár Sz., 9.) – Popescu (Csörgő, 82.), Cigan (Tóth O., 71.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Mezőkövesd: Kemenes – Iszák, Sike, Takács, Baranyi – Laczkó (Gíber, 58.), Horváth T. (Juhász V., 71.), Tóth D. (Seres, 82.), Juhász Á. (Csábi, 82.) – Serderov, Burai (Budai, 58.). Edző: Takács Péter.
Gólszerző: Cigan (3. – 11-esből), Popescu (21., 58.), Vajda (49.), Árvai (89.).

A vendégek önhibájuknak köszönhetően már a 3. percben hátrányba kerültek, miután teljesen fölöslegesen szabálytalankodtak Cigan Cristiannal szemben a tizenhatos oldalsó szélénél. A büntetőt a sértett laposan a bal alsó sarokba lőtte, 1–0. Nagy fölényét a 21. percben váltotta újabb gólra csapatunk, amikor Popescu Robert lépett ki a balösszekötő helyén, majd rövid labdavezetés után 25 méterről a bal felső sarokba lőtt, 2–0. Több lehetőség adódott játékosaink előtt, a 34. percben például Fildan Calin kirúgásából Karikás Krisztián törhetett egy az egyben kapura, de óriási ziccerben fölé emelt. A vendég fiatalok becsülettel küzdöttek, azonban csak a játékrész hajrájára tudtak kibontakozni.

A második félidőt újabb gyors találat vezette be. A 49. percben Vajda Roland a jobb összekötő helyéről vezette befelé a labdát, majd 24 méterről pontos lövést küldött a bal felső sarokba, 3–0. Nagy kedvvel játszottak a mieink. Az 58. percben egy labdaszerzés után Popescu Robertet ugratták ki a jobb összekötő helyén, a támadó pedig ügyesen cselezte be magát a 16-oson belülre, majd 13 méterről a bal sarokba helyezett, 4–0. A folytatásban is térfelükre szorultak a vendégek, nagy különbség mutatkozott a felek között. A rendes játékidő utolsó előtti percében Árvai Ádám állította be a végeredményt, aki a felezővonalról kapott pontos átadást a 16-os előterében, és egy állítás után, középről a bal felső sarokba emelt, 5–0.
Magabiztos győzelmet arattunk, a kövesdi fiatalok becsülettel küzdöttek, de nem igazán tudták megnehezíteni csapatunk dolgát.

Jó: Achim Á., Vajda, Popescu, Lippai, Shadi, Márkus, Mogyorósi, ill. Baranyi, Juhász V.

Boros Tibor: – Hasonlóan kezdtük a meccset, mint múlt héten, de most értékesítettük az első támadásból megítélt büntetőt. A folytatásban szépségdíjas gólokat lőttünk távoli átlövésekből. Ezt nem lehet utasításba adni, de a kispadon kiélvezhettük a pillanatot. A harmadik gólunk pedig demoralizálta a vendégeket, utána pedig már csak a különbség maradt nyitott kérdés. Külön öröm, hogy lehetőséget tudtam biztosítani néhány ifjúsági játékosunknak.

Takács Péter: – Szeppent kisfiúk fociztak felkészült felnőttek ellen. A játék minden elemében felmúltak minket, de ez is az én csapatom, igaz pár embernek el kell döntenie, hogy mit akar a karrierjétől, mert a heti felkészülés során is amatőr dolgokkal szembesültem. A Füzesgyarmatnak gratulálok a megérdemelt győzelméhez.

Kincses László

Kép: Cigan Cristian ezúttal pontosabban célzott. Fotó: Erdős Kiara