Tovább közeledett a közvetlen élmezőny

Tovább közeledett a közvetlen élmezőny

Magabiztos hazai győzelemmel folytatta szereplését csapatunk az NB III-as labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. Az újonc Sajóbábonyt vertük háromgólos különbséggel, a sikerért járó három ponttal pedig két pontra közelítettük meg az élen álló Szolnokot.

Füzesgyarmati SK–Sajóbábony VSE 30 (20)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 1
50 néző. Vezette: Jakab Árpád (Máyer Gábor, Kovács Brankó).
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze Á., Raducu, Toca – Achim, Villand, Kis Sz., Pataki (Szilágyi, 91.) – Székely, Pölöskei (Prasler, 72.), Balogh A. (Styecz, 77.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Sajóbábony: Jakab – Tóth I., Balogh D., Tucsa, Tátrai – Icsó (Csattos, 67.), Molnár M., Lakatos (Erdei Nagy, 67.), Fazekas – Sebők (Lázi, 84.), Horváth Sz. Edző: Kriston István.
Gólszerző: Toca (28.), Kis Sz. (34. – 11-esből), Székely (90.).

A vendégek a viharos erejű szél támogatásával bátran kezdtek, két-három alkalommal el is jutottak a kapunk előterébe, igaz helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Hamarjában átvettük a kezdeményezést és térfelére szorítottuk a Sajóbábonyt. Szűk negyedóra után azt hittük, hogy a vezetést is megszereztük Raducu révén, aki egy jobb oldali szögletnél használta ki azt, hogy az ötösön összefutott a kapus és a védő, de a találatát a halóőr akadályoztatása címén nem adta meg a játékvezető. A borsodi alakulat ezáltal a 28. percig bírta a nyomáspróbát. Ekkor Kis Szabolcs ívelt a kapu elé, az öt hosszú sarkára helyezkedő Raducu Sorin fejesét még hárította a kapus, de a lecsorgó labdát a kapu torkában álló Toca Bogdan erőből a léc alá vágta, 1–0. Nem sokat váratott magára az újabb találat sem. A 34. percben Achim Ádám a 16-os jobb csücskénél erőből rúgta középre a labdát, amely egy védőről Székely Dávid elé pattant, de a támadót a felszabadítani igyekvő Tóth István derék magasságban megrúgta. A jogos büntetőt Kis Szabolcs a kapu jobb alsó sarkába lőtte, 2–0. A hátralévő időben is jelentős fölényben játszottunk, de már nem akadt újabb pontos befejezésünk.
A szünet után 9 mezőnyjátékossal próbálták „hermetizálni” saját térfelüket a bábonyiak, ami a többé-kevésbé sikerült nekik.
Amikor csökkent a nyomás, és a vendégek is kimerészkedtek a sündisznóállásukból, több ziccer is adódott játékosaink előtt. Ezek közül kiemelkedett, amikor Kis Szabolcs egyedül vezethette a kapusra a labdát, de a lapos lövését Jakab ki tudta ütni, majd nyomban ezt követően Villand Róbert és Székely próbálkozását hárította óriási bravúrral. A meccs hajrájában azután egy újabb visszatámadás végén Székely lábát már csak elhúzni tudta a hálóőr, amiért újabb büntető járt. Kis Szabolcs második próbálkozását azonban nagy bravúrral mentette Jakab. Az i-re a pontot Székely Dávid tette fel a 90. percben, aki egy csel után a 16-osról parádés lövést zúdított a kapuba, a labda a kapufáról vágódott az ellenkező sarokba, 3–0.
Jó: Achim, Székely, Villand, Pataki, ill. Jakab (a mezőny legjobbja), Balogh D., Tátrai, Tucsa.
Boros Tibor:Elfogadom azt, hogy a játékosaink és nézőink számára az ellenfél által tanúsított verbális és fizikai agresszió nehezen volt emészthető, ennek ellenére azt mondom, hogy az ő helyzetükben ez a fajta hozzáállás elfogadható, de azért a játékban mutatkozott különbség.
Kriston István: Ami pozitívum, hogy végig szervezettek tudtunk maradni, de kevés helyzetet alakítottunk ki, ezért nem tudtuk megfordítani a mérkőzést.

Dr. Kincses László

Kép: Toca Bogdan gólja adta meg a meccs igazi alaphangulatot. Fotó: Erdős Csaba