„Egy pillanatig sem kényelmesedhetünk el”

„Egy pillanatig sem kényelmesedhetünk el”

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság hétvégi 12. fordulójában hazai pályán szerepel csapatunk. A vendég a Keleti csoport egyik újonca, a Sajóbábony lesz, amely 4 győzelemmel és 7 vereséggel a tabella 12. helyén áll. A borsodi gárda vasárnapi látogatásával amolyan „hármasugrásba” kezdünk, hiszen a következő hét közepén a Magyar Kupában is újabb kihívás vár a fiúkra.

– Az előttünk álló feladatok miatt kicsit módosítottunk a heti felkészülésünkön. Az elkövetkezendő hét napban három tétmeccs vár ránk, és egyiket sem szeretnénk üres kézzel zárni. Úgy gondolom, a keretünk van olyan minőségű, hogy bátran rotálhatunk, ezért sem végzett mindenki azonos munkát – mondta elöljáróban Boros Tibor szakmai koordinátor.
A vezető és a stábja t
ermészetesen elégedett volt a fiúk előző heti, Tállya ellen mutatott produktumával. Úgy tűnik, hogy a három hete megreformált edzésritmus is előnyére vált a gárdának.
– A magabiztos győzelem után érthetően jó hangulat uralkodott az öltözőben. Eltérő okokból, csupán két-három játékosnak kellett egy-egy edzést kihagynia hét közben. A megkezdett jó sorozat ellenére teljes gőzzel készültünk a Sajóbábonyból, próbáltuk modellezni a játékukat. Arra a konklúzióra jutottunk, hogy most sem reagáló focira kell majd törekednünk. Ellenfelünk sok gólt kapott idegenben, de az idény közepére kezdi felvenni a bajnokság ritmusát. Minden edzés előtt azt hangsúlyozom, hogy egy pillanatig sem kényelmesedhetünk el, és dőlhetünk hátra a karosszékben. Most jönnek a számunkra legfontosabb mérkőzések, amelyeken meg lehet teremteni az alapját annak, hogy a tavaszi szezont kedvező pozícióból kezdhessük – tette hozzá a szakmai vezető, aki szeretné viszont látni a pályán az elmúlt hetekben gyakorolt játékelemeket. Úgy véli, ha ez megvalósul, és társul hozzá a megszokott stabilitás, azt győzelemre vezetheti csapatát.
A stáb Popescu Robertet leszámítva minden labdarúgóra számíthat. A gólerős támadó rehabilitációja is célegyenesbe érkezett, már megkapta az ilyenkor szokásos utolsó injekciót, a kupamérkőzés után óvatosan bekapcsolódhat a közös munkába.

NB III Keleti csoport, 12. forduló
Október 28., vasárnap, 13.30.
Füzesgyarmati SK–Sajóbábony VSE
Vezeti: Jakab Árpád (Máyer Gábor, Kovács Brankó).

Kép: Az öltözőben emelkedett a hangulat, a srácok újabb győzelemmel tapadnának a közvetlen élmezőnyt jelentő trióra