Szász Tamással szerződést kötöttünk

Szász Tamással szerződést kötöttünk

A közös felkészülés második hetére kitűzött feladatokat kezdte meg hétfőn csapatunk. Kezdésként hétfőn délután a szabadtéren végezték a munkát a fiúk. Kedden két foglalkozás volt, délelőtt a szokásos konditermi foglalkozás helyett hóeltakarítás színesítette a programot, így elhárult az akadálya annak, hogy a nap második felében már a műfüves pályán tartson tréninget a szakmai stáb.

A szerda meccsnap lesz, délelőtt azonban még vár egy konditermi foglalkozás a társaságra. Délután pedig irány Algyő, ahol 18 órától az NB III Közép csoportjának harmadik helyén álló SZEOL SC vár a csapatra. A tesztmeccsen már teljes jogú gyarmati játékosként léphet pályára Szász Tamás, a 20 esztendős, 190 centi magas védő, aki az őszi idényt az ASU Poli Temesvár együttesében töltötte a román második ligában, azt megelőzően szerepelt a Gaz Metan Medgyes U19-es, illetve az Olimpia Szatmárnémeti alakulataiban.
– Román második ligás tapasztalattal rendelkező, erős fizikumú, képzett védőről van szó, aki kifejezetten jól mozgott az első tesztmérkőzésen. Megszületett az alku, elindult a nemzetközi átigazolási kérelme, reményeink szerint időben megérkeznek a játékhoz szükséges hivatalos papírok – mutatta be a gyarmatiak legújabb szerzeményét Boros Tibor szakmai koordinátor, aki hétfőtől a „csékára”, Fildan Calinra és Vincze Ákosra is számíthat.
Az érem másik oldalán Balogh Alex és Székely Dávid szerepel. Előbbi továbbra is egyéni edzéseket végez, a gólerős támadó pedig még nem gyógyult ki az influenzából, így ők kihagyják a szerdai erőpróbát.
Ezen a találkozón is a terhelés elosztásán lesz a hangsúly, illetve a szerződésre váró játékosok további tesztelésén. A stabilitásunkra azért próbálunk majd jobban odafigyelni, mint Kispesten, függetlenül az alkalmazandó szerkezettől és a pályára lépők személyétől. Úgy gondolom, hogy a hétvéginél komolyabb erőpróba vár ránk, biztos vagyok abban is, hogy sokkal koncentráltabbak leszünk. A játék minőségét és a frissességet illetően még nincsenek illúzióim, de az alapvető mozgásokkal és taktikai feladatok végrehajtásával kapcsolatban komoly elvárásaim vannak fogalmazott a szakmai vezető.
Azt is megtudtuk Boros Tibortól, hogy a klub előrehaladott tárgyalásokat folytat egy élvonalat is megjárt támadóval, aki ha minden jól alakul, csütörtökön csatlakozhat a kerethez. A próbázók sorsáról még nem született döntés, vélhetően ezen a héten még Kisari Tibor, Boka Benjamin és Bartók István is bizonyíthatja rátermettségét.

Kép: Szász Tamás, a legújabb gyarmati labdarúgó