Szabi marad, Gyurika tovább áll

Szabi marad, Gyurika tovább áll

Ahogy arra a minap utaltunk már, körvonalazódik a következő évi csapatunk váza. A kapitány, Fildan Calin után újabb tapasztalt játékossal, Kis Szabolccsal állapodott meg a klubvezetés a közös folytatásról.

A 30 esztendős középpályás 2018 januárjában került Füzesgyarmatra, azóta stabil tagja az együttesünknek, időközben pedig le is telepedett a városban.
– Nagyon jól érzem magam a csapatnál, immár a család is ideköt. Remek társaság jött össze, bízom benne, hogy ez a közösség együtt marad és folytatni tudjuk a klub sikertörténetét, ehhez a magam részéről igyekszem mindent megtenni – mondta a játékos a hosszabbítással kapcsolatban.
Szabi számára a pandémia időszaka sem telt eseménytelenül. Délelőttjeit a közös tanulás kötötte le gyermekével, délutánonként igyekezett aktív szabadidős programokat beütemezni, hétfőtől pedig elkezdte az egyéni edzéseket, hogy ne legyen erőnléti lemaradása a majdani nyári közös felkészülés kezdetére.
– Csalódott vagyok amiatt, hogy nem a pályán tudtuk eldönteni a bajnoki cím sorsát. Igazságtalannak tartom a dolgot, mindenesetre ez van, ezt kell elfogadnunk. Azért még reménykedem abban, hogy a kétcsoportos pletykák beigazolódnak, és kipróbálhatjuk magunkat a második vonalban. Ha végül a harmadosztályban maradunk, akkor is kellő motivációt jelent majd a bajnoki cím újbóli célba vétele – tette hozzá a játékmester.
Bárhol is indul a csapatunk, a folytatásnak már nem lesz részese Katona György, aki elköszönt a fiúktól. A 32 esztendős támadó már a futball utáni időszakra is gondolva hozta meg döntését, amikor elfogadta, a Kisvárdáról kapott utánpótlásedzői ajánlatot.
– Az élet egy olyan lehetőséget kínált számomra most, amivel úgy érzem, hogy hosszú távon sikeres lehetek. Nem fogok eltávolodni a a labdarúgástól, de valószínűleg ezen a szinten már nem tudom folytatni a focit. Sok sikert szeretnék kívánni mindenkinek a pályán és az életben egyaránt! Remélem, hogy a fiúknak sikerül elérni azt a célt, amit magunk elé tűztünk. Nagyon jó csapat voltunk, de télen valami elcsúszott, ezért nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettük volna – mondta Gyurika.