Súlytalan volt a támadójátékunk

Súlytalan volt a támadójátékunk

Hét mérkőzésből álló veretlenségi sorozatunk szakadt meg Borsodban. Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a DVTK fiataljaival szemben maradtunk alul egy kontrából kapott góllal, amit a nagy mezőnyfölényükkel nem tudtak kompenzálni.

Diósgyőri VTK II.–Füzesgyarmati SK 1–0 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Miskolc, zárt kapuk mögött. Vezette: Sándor Csaba (Piskóczi Viktor, Novák Levente).
Diósgyőr: Furik – Farkas M., Ivánka, Nagy Á., Mrva – Gönczi, Kispál (Csatári, 71.) – Zsiga (Csávás, 71.), Karika (Schildkraut, 81.), Omarashvili (Bartha, 89.) – Zsemlye. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Raducu, Szabó R., Sundas (Molnár Sz., 85.) – Achim Á. – Kis Sz. (Balogh G., 76.), Ramos (Tóth O., 79.), Shadi, Cigan – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Omarashvili (9.).

A 9. percben Cigan Cristian gyakorlatilag az első akcióból vezetést szerezhetett volna, de ziccerben hibázott, 15 másodperccel később pedig már a Diósgyőr jutott előnyhöz egy kontrából, a grúz légiós, Omarashvili révén, 1–0. Röviddel ezután Shadi szerzett labdát, amit hárman vezethettek egy védőre, a középpályás azonban rossz döntést hozott, hiszen passz helyett 16 méterről lövést választott, ami centikkel elkerülte a kaput. A folytatásban nagy fölényben játszott a csapatunk, de ez jószerivel csak szögletekben nyilvánult meg, ám a felszabadításokból többször is veszélyes kontrát vezethetett a hazai együttes.

Szünet után sem változott meg különösebben a mérkőzés menete. Próbáltunk valahogyan begyömöszölni a labdát a hősiesen védekező diósgyőriek kapujába, ezzel szemben a hazaiak kontrákkal operáltak, de egyik fél sem találta meg az utat a kapuba. Maradt az egygólos borsodi siker, amely a játék képe alapján távol járt a realitástól.

Jó: az egész hazai csapat, ill. Szabó R., Shadi.

Zsivóczky Gyula: – Az egyik legjobb, hanem a bajnokság legjobb csapata ellen a játék legtöbb elemében felvettük a versenyt. A gyarmatiak kezdettől nyomás alá helyeztek bennünket., de kontrából mi tudtunk gólt szerezni. A második félidőben a nyomás tovább fokozódott, azonban nekünk is adva voltak a lehetőségeink lezárni a meccset. Végül ha nagy nehézségek árán is, de megérdemelten nyertünk.

Boros Tibor: – Ez a találkozó annyiban tért el az előző hetekben látottaktól, hogy mezőnyben jobban és labdabiztosabban játszottunk, de a kapu előtt zéró hatékonysággal működtünk, így kénytelenek vagyunk elkönyvelni, hogy továbbra sem tudunk Diósgyőrben pontot szerezni.

Kép: Shadi jól játszott Miskolcon, de a lábában is maradt gól. Fotó: Erdős Csaba