Vasárnap is kötelező lesz a maszk viselése

Vasárnap is kötelező lesz a maszk viselése

Vasárnap hazai környezetben lép pályára csapatunk. A hétvégi játéknapon a Debreceni VSC második számú együttesét fogadjuk, szándékaink szerint továbbra is nézők előtt, ugyanakkor ismételten felhívjuk a szurkolók figyelmét arra, hogy az október 23-tól hatályos, 464/2020 (X.22) számú Kormányrendelet értelmében a szabadtéri sportrendezvényeken, a szabadban is – így a labdarúgó mérkőzéseken is – kötelező a maszk viselése.

A szabályzat előírja, hogy annak megszegőit a sportrendezvény szervezőjének távozásra kell szólítania, illetve ki kell vezetnie, ellenkező esetben a sportról szóló 2004. évi I. törvény 68. § (11) bekezdése alapján a szervezővel szemben közigazgatási eljárás kerül lefolytatásra.

A maszkot nem viselő személyekkel szemben – amennyiben a rendezők távolították el a sportlétesítményből, illetve adták át a rendőröknek –, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 239/A. §-ba ütköző védelmi intézkedések megszegése miatt, a rendőrség jogszabályi kötelezettségének megfelelően eljárást kezdeményez.

„A rendelet értelmében a sportrendezvényeken csak a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek nem kell maszkot viselnie. Azt, aki a sportrendezvény szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására” – szól a rendelet szövege.

A fentieknek megfelelően tehát a sporttelep egész területén, kül- és beltéren egyaránt, orrot és szájat eltakaró maszk viselésére kérjük szurkolóinkat. A járványügyi intézkedés értelemszerűen az utánpótlás mérkőzéseket is érinti.

A jelenlegi helyzetben közös érdekünk egymás és a saját magunk egészségének megőrzése, ehhez kérjük a mérkőzésre kilátogatók együttműködését is!