Rólunk szólt a megyei sportmédia

Rólunk szólt a megyei sportmédia

Az új bajnoki év rajtja kapcsán, ezúttal is terjedelmesebb írást közöl csapatunkról a megyei online sportportál és a Békés Megyei Hírlap. A cikkben Boros Tibor szakmai koordinátor vázolta fel a pandémia utáni helyzetet, szó esett a keret átalakításáról, és persze a tervekről is.

Íme a Békés Megye Sport Extra írása:

Hajszállal maradt le az NB II-es bajnokságról a Füzesgyarmati SK labdarúgócsapata, amely minimális különbséggel, a második helyen zárta az NB III-as pontvadászat Kelti csoportját. A sporttörténelmi jelentőségű siker ellenére a keret kétharmadát szélnek eresztette a sárréti együttes menedzsmentje, és egy teljesen új állománnyal próbálja megőrizni domináns pozícióját a 20 tagúra duzzadt mezőnyben.

– A járványügyi helyzet, illetve a bajnokság váratlan lezárása együttesen komoly nyomokat hagyott a lelkekben, hosszú hónapokig bizonytalanságban voltunk a végeredmény, majd azt követően az átszervezések kapcsán – elevenítette fel a rendkívüli tavaszi időszakot Boros Tibor szakmai koordinátor. – A felkészülés kezdetére nagyjából már letisztult, hogy a harmadik vonalban kezdünk. A játékosok többsége azért még reménykedett az előrelépésben, többen is a klub színeiben szerettek volna magasabb osztályba jutni, de miután ez meghiúsult sokan más csapat után néztek. Három meghatározó emberünket mindenképpen szerettük volna megtartani, de nem jártunk sikerrel, így gyakorlatilag a fél kezdőcsapatot és a kétharmad keretet kénytelenek voltunk kicserélni.
A tavaszi 23 tagú bő keretből 16 labdarúgó nézett új csapat után a gyarmatiaknál. Az érkezési oldalon eddig 17 játékos neve szerepel, de a lista még bővülhet az augusztus végi átigazolási határidőig.

– A jelentős átalakítás már önmagában is rendkívül komoly kihívást jelent a szakmai stábnak, hiszen újból ütőképes csapatot kell kovácsolni a maradókból és az újakból – tette hozzá a csapat mindenese. – Az építkezés terén akad több kérdőjel is bennünk. A nemzetközi felkészülési mérkőzéseink elmaradása miatt nehézséget okoz az ideális összetétel és a szerkezet megtalálására. Próbálkoztunk a tavaly legjobban működő játékrendszerrel, de a rövid távú tapasztalatunk alapján a személyi összetétel miatt mást is le kell iskoláznunk, hogy újból eljussunk csapatszinten az automatizmusokig…

A lejátszott négy edzőmérkőzés tapasztalata vegyes képet mutat gyarmati tükörből. Kezdésként magabiztosan győzött a csapat Gyomaendrődön, azt követően szoros csatában alulmaradt Körösladányban és Békéscsabán az Előre ellen, a bajnokság vasárnapi hazai főpróbáján viszont szokatlanul nagy vereségbe szaladt bele az NB III-ban újonc ladányiakkal szemben.

– Ilyen mértékű fluktuációnál alapból is rendkívül nehéz feladat ütőképes csapatot felépíteni – érvelt Boros Tibor. – A mögöttünk hagyott néhány edzőmérkőzés rengeteg hibára rávilágított, melyeket próbálunk orvosolni, miközben a játékospiacon továbbra is nyitott szemmel járunk. A felduzzasztott csoportlétszám és az ellenfelek felkészültsége miatt mennyiségben és minőségben is szükségünk van további erősítésre, ha szeretnénk megőrizni a meghatározó szerepünket a keleti régióban.
A tervek kapcsán óvatosan fogalmazott a szakmai koordinátor, akinek a szakmai stábjában is több változás történt. A végzős TF-hallgató, „mellesleg” kick-boksz világbajnok Vida Balázs erőnléti edzőként tevékenykedik újabban. A Sajóbábonyban vezetőedzőként dolgozó Vígh Ferencet asszisztensedzőként Mazán Zoltán váltotta, aki mellette utánpótlás koordinátorként is helytáll, míg Pap Zsigmond gyúrói szerepkörét Nagy Zoltán vette át.

– Kellő szerénységgel állunk a bajnoksághoz, a második hely után természetes elvárás az, hogy ott legyünk a mezőny első harmadában – fogalmazott a z elvárások kapcsán a vezető. – Nyilván a mostani együttes már nem a tavalyi, a személycserék miatt a csapatépítés folyamata is kitolódik az első néhány fordulóra, de a felső hat hely egyike reális lehet. A valós erőviszonyokat persze most még nem igazán lehet feltérképezni, az augusztusi első hét fordulót követően már lényegesen okosabbak leszünk, a saját helyünket illetően is. Ha visszanézzük a korábbi évek idénykezdetét, szerencsés esetben akár még eredményesebbek is lehetünk az elején. Augusztus végig mindenesetre nyitott az átigazolási piac, ezért az eredményességtől függetlenül továbbra sem mondtunk le arról, hogy bővítsük és erősítsük a keretünket.