A fegyelmezett játék lehet a siker záloga

A fegyelmezett játék lehet a siker záloga

Vasárnap 17.30 órától Kisvárdán megkezdi a 2020-2021-es bajnoki szereplését csapatunk. Az első ellenfél az élvonalbeli Kisvárda Master Good fiókcsapata lesz, amely atletikus Kárpát-aljai fiatalokat tudhat soraiban, mellette pedig vélhetően pár visszajátszót is kap az NB I-es gárdából, tekintettel arra, hogy az ottani pontvadászat csak két hét múlva startol el.

– Igazi fekete lónak számít az ellenfél, de az biztos, hogy Szabó Balázs edzőnek a fiatalokból és a visszajátszókból bő merítési lehetősége van – ecsetelte Boros Tibor szakmai koordinátor. – Nem tudjuk mire számíthatunk konkrétan a nyitányon, de arra számítunk, hogy a hazaiak komoly potenciált fognak képviselni. Számunkra a szezon eleje az erőviszonyok feltérképezéséről szól majd a mezőnyt, valamint a saját helyünket illetően. Természetesen nagyon fontos lenne az eredményes rajt, ami megadhatná a tartást és a lökést a folytatáshoz.

Ellentétesen sikerült a főpróbája a két együttesnek. A várdaiak az NB II-es Nyíregyháza otthonában nyertek 3–1-re, a gyarmatiak viszont odahaza kaptak komoly figyelmeztetést a Körösladánytól.

– A hosszú hónapokra kidőlt Csörgő Raul mellett Raducu Sorin játékát szüneteltetjük, aki már edzett, de még érzi a korábbi sérülését – mondta el Boros Tibor. – A támadó, Kiss Gergő betegség miatt hagyott ki edzést, ezért nem lesz a meccskeretben, mindenki más bevethető. A legfontosabb kritérium a meccs kapcsán, hogy fegyelmezetten játsszuk végig a kilencven percet. A játékminőséggel kapcsolatban nincs különösebb elvárásunk, az eredményességet viszont kezdettől szem előtt tartjuk.

NB III Keleti csoport, 1. forduló
Augusztus 2., vasárnap, 17.30:
Kisvárda Master Good II.–Füzesgyarmati SK
Kisvárda, Várkerti sporttelep
Vezeti: Újhelyi Tamás (Kurinka Béla, Hovanecz Máté László)