„Popi” fejesei három pontot értek

„Popi” fejesei három pontot értek

Négy nyeretlen hét után visszatalált a győzelem útjára az NB III-as csapatunk. A fiúk „Popi” két fejes góljával a kiesés elkerüléséért küzdő Hatvan otthonából hozták haza a három pontot. A siker a Keleti csoport tabelláján is meglátszik, ahol egy helyet javítva most az ötödik pozíciót foglaljuk el.

FC Hatvan–Füzesgyarmati SK 1–2 (0–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Hatvan, zárt kapuk mögött. Vezette: Erdélyi Bence (Bőhm Ármin, Zsákai Milán).
Hatvan: Tajti – Bárkányi, Karácsony (Fellner, 46.), Purzsa, Juhász Gy. (Simon M., 83.) – Sárosi (Szabó R., 76.), Sárközi (Gál, 46.), Virág, Labát – Markos, Mundi. Edző: Gabala Krisztián.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Tóth O., Achim Á., Pataki – Karikás, Shadi (Vajda, 85.), Kis Sz. (Ramos, 63.) – Popescu (Csörgő, 92.), Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Fellner (53.), ill. Popescu (40., 47.).

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, de mi birtokolták többet a labdát. A kezdetben kontrákra alapozó hazaiak negyedóra után kezdtek kinyílni, de miután feljavult a középpályánk, ismét aktívabbak és veszélyesebbek lettek a fiúk. Ennek lett az eredménye a 40. percben a vezető gól is, melyet a sokadik szögletünk után Popescu Robert fejelt a kapuba, 0–1. Két minutával később kísértetiesen hasonló szituáció alakult ki, ám ekkor a támadó a felső lécre bólintott.

Szünet után ismét a támadó percei következtek. A hatvani védők kizárták a kapusukat a játékból, a szemfüles „Popi” pedig átfejelte fölöttük a labdát, ami a hálóban kötött ki, 0–2. A gól után érthetetlen kapkodás lett úrrá csapatunkon, ezt kihasználva szépítettek a hazaiak. Az 53. percben egy félpályán megszerzett labdát játszottak ki a bal szélre, a centerezésnél pedig a hosszúra érkező Fellner a védőjét megelőzve pörgetett a kapuba, 1–2. Tűzbe jött a házigazda, helyzete ugyan nem akadt, de nyomás alatt tartott bennünket. A szakmai stáb Ramost küldte be a védekezés stabilizálása érdekében, ami eredménnyel járt. Az utolsó negyedórában már többször is ígéretes kontrákat vezettünk, és magabiztosan tartottuk meg a három pontot érő eredményt.

Jó: senki, ill. Popescu (a mezőny legjobbja), Achim Á., Ramos, Lippai.

Gabala Krisztián: – Egy nagyon jó csapat ellen tudtunk kiélezett meccset játszani. Az „iksz” igazságosabb lett volna, gratulálok a vendégeknek!
Boros Tibor: – A mérkőzéssel kapcsolatban az volt az elvárásunk, hogy a múlt heti lelkesedést és helyzetkialakítást eredményességgel is társítsuk. Gólokat értünk el, győztünk, tehát maradéktalanul megvalósítottuk az elképzeléseinket, az eredmény reális.

Kép: Nem volt könnyű „szülés” a hatvani győzelem, de rászolgáltunk a sikerre. Fotó: Erdős Csaba