Nem termett pont Jászberényben

Nem termett pont Jászberényben

A Jászberény visszavágott az őszi sárréti vereségért az NB III-as labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának vasárnapi rangadóján. A sok téves ítélet miatt a 90 perc feszült hangulatban zajlott le, „csontzenétől” sem volt mentes. A vereséggel idén alighanem lemaradunk a dobogóról, de annak közelében maradva is teljesülhetnek a kitűzött célok.

Jászberényi FC–Füzesgyarmati SK 4–1 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Jászberény, 80 néző. Vezette: Szabó Levente (Balla Levente, Hovanecz Máté László).
Jászberény: Bonica – Micskó (Deli, 46.), Palcsó (Kurunczi, 74.), Aranyos, Süttő – Nagy Sz. (G. Bíró, 64.), László – Lukács, Lőrincz, Szőllősi (Gémes, 51.) – Pálinkás. Vezetőedző: Német Gyula.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Raducu (Karikás, 46.), Achim Á., Pataki (Bereczki, 73.) – Ramos (Márkus, 66.), Shadi, Kis Sz. (Molnár Sz., 73.) – Popescu (Csörgő, 56.), Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Nagy Sz. (8.), Pálinkás (58.), Deli (61., 65.), ill. Cigan (79.).

A hazaiak kezdek jobban és a 8. percben a vezetést is megszerezték, noha a Nagy Szabolcs által bekanalazott találatot nyilvánvaló lesállás előzte meg. A folytatásban átvettük a kezdeményezést, Cigan Cristian fejes gólját azonban les miatt elvette a játékvezető, aki később egy büntetőgyanús esetben is a terhünkre tévedett. A kétes ítéletek jelentősen felkavarták az indulatokat a pályán.

A második félidőben sem tűnt jobbnak a Jászberény, de a kapu előtt a támadóink nem tündököltek ezúttal. Az 58. percben esett második hazai találat pedig elvonta a játékosaink figyelmét. A pillanatnyi dekoncentráltságot kihasználva, a csereként beálló Deli 4 perc alatt kétszer is góllal büntette csapatunkat. Már a következő mérkőzésre gondolva, három fiatal játékost vetett be a szakmai stáb a végjátékra. A cserék révén stabilizáltuk a játékunkat és enyhe fölényt is ki tudtunk alakítani, a 79. percben pedig Cigan Cristian révén a szépítő gólt is megszereztük, de ezen a napon be kellett érnünk ennyivel.

Jó: az egész csapat, ill. Cigan.

Német Gyula: – Egy szerencsés góllal szereztünk vezetést, azután nagy nyomást helyezett ránk a vendégcsapat, de a sorsdöntő szituációkból kivétel nélkül mi jöttünk jól, így simának tűnő rangadót nyertük.
Boros Tibor: – Annyi külső befolyást tudnék felsorolni a játékosaim védelmében, mint máskor fél szezon során. Mégsem teszem, számoljon el mindenki a saját lelkiismeretével! Sajnos olyan amatőr malőr is történt a mérkőzés előtt, amiről csak utólag értesültem, ezúton szeretnék elnézést kérni a csapattól emiatt, természetesen nem hagyom szó nélkül az esetet.

Kép: A rangadóról a kemény, férfias párharcok sem hiányoztak. Fotó: Erdős Csaba