Nem mi vagyunk az idénynyitó esélyesei

Nem mi vagyunk az idénynyitó esélyesei

Közel három hónapos szünet után vasárnap kitavaszodik az NB III-as labdarúgó-bajnokságokban. Csapatunknak nyomban kijut a jóból a szezon rajtján: az idénynyitón ugyanis az éllovas Tiszakécskét fogadjuk 14 órás kezdéssel.

Elegendő csak a Keleti szekció tabelláját szemügyre venni, az nyomban elárulja, hogy az NB II-ből visszacsúszó Tiszakécske teljesen más színvonalat képvisel, mint a mezőny többi tagja. Az őszi 21 forduló során csak a Jászberény tudott vele lépést tartani, köszönhetően annak is, hogy a Tisza-parti városban „el tudta kapni” a Nagy Sándor által irányított együttest. Amely ezzel együtt is 4 pont előnnyel rendelkezik legfőbb riválisával szemben és további tízzel a harmadik helyen álló Eger előtt.

A téli időszakban nem történtek jelentős változások a kécskeieknél. Távozott tőlük Kocsis Gábor és a rutinos Máté János, leigazolták ugyanakkor Tiszafüredről a Keleti csoport góllövőlistáját 20 találattal vezető Kalmár Ferencet, aki korábban már szerepelt náluk, de akkor nem mutatott ilyen szintű formát.

A bajnoki főpróbán viszont éppen az ő duplájával győzték le a Vácot 2–1 arányban. A múlt vasárnapi mérkőzésen az alábbi csapatot szerepeltette a vendégek trénere: Molnár M. – Oláh, Kiprich, Horváth Adrián (Csáki), Fülöp – Ternován, Horváth Attila, Pongrácz (Zvara), Simon (Szabó D.) – Albert (Pál), Kalmár.

Harmadosztályú szinten jól csengő nevek, talán ezért is jelenthető ki, hogy a helyszíntől függetlenül ezúttal elsődlegesen nem mi számítunk a három pont várományosának. Még úgy sem, hogy ősszel is sikerült megőriznünk az élcsapat státuszt, sőt a keret a DEAC-tól igazolt Karikás Krisztiánnal, valamint az Ausztriából visszatérő Pataki Zalánnal tovább erősödött. Gondot jelent ugyanakkor, hogy a térsérüléséből eredően rehabilitációját végző Lippai Tibor még nem állhat rendelkezésre, hasonló okok miatt Csörgő Raul szerepeltetése sem kerülhet napirendre. Akadnak könnyebb sérültek is, akiknek a játéka bizonytalan, éppen ezért bravúrra és némi szerencsére lenne szükségünk a pontszerzéshez.

NB III Keleti csoport, 22. forduló
Február 28., vasárnap, 14.00
Füzesgyarmati SK–Tiszakécskei LC
Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep
Vezeti: Mencsik László (Szarvas László, Szabó Ferenc Szilárd)

Kép: Az edzőmeccsek nyugalmát a tétmeccsek izgalmai váltják fel vasárnaptól. Fotó: Kovács-Goda József