Ha nem sikerül a főpróba, jó lesz az előadás

Ha nem sikerül a főpróba, jó lesz az előadás

Vasárnap az NB I-es Kisvárda második számú együttesével tartotta meg csapatunk a február 28-án rajtoló NB III-as pontvadászat főpróbáját. A szabolcsiakkal már ősszel megvívtuk mindkét bajnoki találkozónkat, s mindkét esetben le is győztük őket. A mostani 90 perc ellenben a látogatók sikerével zárult.

Füzesgyarmati SK–Kisvárda Master Good II. 0–3 (0–1)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Füzesgyarmat. Vezette: Hanyecz.
Füzesgyarmat: Fildan – Karikás, Tóth O., Raducu, Pataki – Achim S., Ramos – Vajda, Kis Sz., Cigan – Popescu. Játszott még: Árvai, Márkus, Mazán, Molnár Sz. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Kisvárda: Odincov – Kramar, Vass, Kravcsenko, Lusikk, Szőr, Avetiszian, Mihalik, Szentes, Himics, Atamas. Játszott még: Czene, Sikorszki, Czérna, Riznicsenko, Gyüre. Edző: Kocsis János.
Gólszerző: Himics (29., 65.), Gyüre (92.).

A vendégek több élvonalban is játszó labdarúgót hoztak el a mérkőzésre, nálunk viszont akadtak hiányzók, akiket a fiatalok voltak hivatottak pótolni. Az első félidőben mindkét csapat a zárt védekezést részesítette előnyben. Noha több lehetőségük volt a gólszerzésre, mégis a vendégek támadója talált először kapuba, kihasználva egy apró helyezkedési hibát. A második félidőben is kezdeményezőbbek voltunk, változatlanul jó szinten teljesítettek a játékosok. A második gólnál egy súlyosabb egyéni hiba a csata végkimenetelét illetően gyakorlatilag eldöntötte a sorsunkat, ennek ellenére a meccs utolsó negyedére még intenzívebbé vált a támadójátékunk. Több lehetőség is adódott játékosaink előtt, szépítés helyett azonban a fiataljaink rutintalansága következtében újabb, könnyen elkerülhető gólt ajándékoztunk a vendégeknek.

Boros Tibor: – A felkészülés időszakát ezennel lezártuk. Csapatszerkezetileg kompaktak voltunk, igaz akadtak bosszantó egyéni hibák, melyeket az előttünk álló héten ki tudunk küszöbölni. Amennyiben a különböző okok miatt ma nem játszó féltucat labdarúgónk is bevethető állapotban lesz, akkor sokkal szélesebb spektrumon mozog majd a variációs lehetőségünk, ezáltal olyan csapatot alkothatunk, amely esélyes lehet a dobogóra. Korábban szembesülnöm kellett azzal, hogy a játékvezető emberi hozzáállása is hatással van a felkészülésünkre, de a mai meccs megnyugtatott ebből a szempontból. Ha mindenki a maga dolgával foglalkozik, és nem vagyunk kitéve provokációnak, akkor a játéké a főszerep, ahogy az elmúlt években az NB III-ban ehhez már hozzá is szoktunk.

Kép: Kis Szabolcsék most már a Tiszakécske elleni éles bevetésre készülhetnek. Fotó: Lénárt Márton/heol.hu