Nem a terveink szerint alakult

Nem a terveink szerint alakult

Hosszabb ideje hagyomány, hogy a felkészülési időszakban csapatunk összeméri erejét az Előre második számú alakulatával. Így volt ez szombaton délelőtt is, a 90 perc azonban nem a mi elképzeléseink szerint alakult, végül megérdemelt lila-fehér siker született.

Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II. 2–5 (1–2)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött. Vezette: Barta.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Tóth O., Raducu, Pataki – Achim Á., Ramos – Karikás, Kis Sz., Vajda – Popescu. Játszott még: Ferenczi, Berecki, Mazán, Fehér, Márkus, Cigan, Balogh G. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Békéscsaba: Czinanó – Czvalinga M., Czvalinga Á., Lászik, Szabó Zs. – Zelik, Bónus, Csicsely J. – Farkas, Oláh Á., Ilyés. Cserék: Répási, Varga T. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.
Gólszerző: Kis Sz., Cigan (11-esből), ill. Farkas J. 2, Szabó Zs., Oláh Á., Varga T.

A dekoncentrált kezdésünk eredményeként a 10 percen belül kétgólos hátrányba kerültünk, mire sikerült rendeznünk a sorainkat. A csabaiak a folytatásban is frissebben mozogtak, és jól járatták a labdát, mi pedig csak a szünet előtt tudtuk kozmetikázni az eredményt.

A második félidőben több kényszerű csere megborította a csapategységet, teljesen hektikussá vált a játékunk. Ezt kihasználva, egy húsz perces időszakban az előrés fiatalok számolatlanul alakították a ki helyzeteket, melyekből hármat értékesítve, pontot is tettek a mérkőzésre. A végjátékra visszataláltunk a helyes útra, ami egy újabb szépítő gólt eredményezett.

Boros Tibor: – A meccs előtt annyi plusz elvárásunk volt a csapattal szemben, hogy koncentrációban előrelépjünk, de ez a legkisebb mértékben sem valósult meg. A játékunkon nincs mit értékelni, és be kell vallanom, hogy még önmagamnak is csalódást okoztam, mert nem bírtam elviselni a játékvezetőnek a mérkőzéshez való hozzáállását.
Brlázs Gábor: – Frissebben mozogtunk, mint az ellenfelünk. Bár az eredmény másodrangú, azért örülünk a jó teljesítménynek, a fiúk a játékban megfeleltek az elvárásnak.

Kép: Cigan Cristian a végén büntetőből állította be a végeredményt. Fotó: Lénárt Márton/heol.hu