Volt jobb, lesz is még jobb

Volt jobb, lesz is még jobb

Második téli tesztmeccsét játszotta csapatunk szerdán este, a vendég az NB III-as Közép csoportban szereplő körösladányi együttes volt. A szomszédvári alakulat a nyári felkészülés során mindkétszer legyőzött bennünket, most is motiváltabbnak tűnt és újból nyert.

Füzesgyarmati SK–Körösladány MSK 0–2 (0–1)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött. Vezette: Bakos.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Raducu, Ramos, Pataki – Achim Á. – Cigan, Kis Sz., Shadi, Vajda – Popescu. Játszott még: Ferenczi, Seprenyi, Berecki, Mazán, Molnár Sz., Márkus, Tóth O., Balogh G., Karikás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Körösladány, I. félidő: Ivicsevics – Prasler, Szabó Á., Szántó, Krajcsó – Ruzsa, Pusztai – Czirok, Zelenyánszki, Burai – Kisari. Játszott még: Rádai, Vincze D., Szabó V., Vastag, Bukor, Mácsai, Tóth B. Vezetőedző: Fodor Sándor.
Gólszerző: Burai (31. – 11-esből), Bukor (88.).

Az első félidő a ladányiak enyhe mezőnyfölényét hozta. Kevés helyzet adódott mindkét oldalon, a 31. percben esett egyetlen gól pedig az egykori játékosunk, Prasler Thomas érdeme volt, aki ügyesen cselezte be magát a 16-oson belülre, amikor buktatták a védőink. A büntetőből Burai szerzett vezetést a vendégeknek, 0–1.

A szünetben az összes mezőnyjátékosát becserélte a Körösladány, mi viszont csak később kezdtünk el változtatni, addig viszont nyomás alatt tartottuk Ivicsevics Márk kapuját. Később kiegyenlített lett a játék, lehetőségek is akadtak, de újabb gólt ismét a Körösladány ért el. A 88. percben labdaszerzés után Kisari viharzott el a jobb szélen, pontos bepasszát a hosszún érkező Bukor nem hibázta el, 0–2.

Boros Tibor: – Nincs ezen mit szépíteni, nagyon alacsony színvonalú volt a találkozó, és esetleges a játék. Megérdemelt ladányi siker született.

Fodor Sándor: – Jól mozogtak a játékosaink, hasznos volt a mérkőzés, tudtuk építeni az elképzelt játékunkat. Mindenki kapott egy félidőnyi lehetőséget, mindkét félidőben eredményesek tudtunk lenni, a fiatalok is biztatóan mozogtak.

Kép: Popi előtt a meccs elején adódott lehetőség a gólszerzésre. Fotó: Bencsik Ádám/beol.hu