Minden árnyoldalát megmutatta nekünk a futball

Minden árnyoldalát megmutatta nekünk a futball

Balszerencsés vereséggel kezdte meg tavaszi szereplését csapatunk, amely a tabella 5. helyén álló Putnok alkalmi otthonában egy félidőt töltött emberhátrányban, de még így is reális esélye volt a pontszerzésre, azonban a túlórában a hazaiak megszerezték a 3 pontot érő találatot.

Putnok FCFüzesgyarmati SK 3–2 (2–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Múcsony, 120 néző. Vezette: Jakab Árpád (Csóra Szabolcs, Sinkovicz Dániel).
Putnok: Egyed – Nyisalovits, Czető, Gál Sz., Szemere – Fehér, Tóth Sz. (Illés, 79.), Kemény, Csirszki (Sápi, 93.) Balogh A. (Bodnár, 99.), Katona. Edző: Koszta Péter.
Füzesgyarmat: Fildan – Styecz, Raducu, Toca, Varga M. (Urbán, 63.) – Villand, Sipos – Lukács Zs. (Bajnók, 95.), Popescu, Pataki – Zádori S. (Vincze, 46.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Katona (16.), Kemény (29.), Czető (96.), ill. Lukács (13., 86.). Kiállítva: Toca (45.).

Élénk iramban kezdtek a csapatok, mindkét hálóőrt gyorsan bemelegítették a játékosok. A 13. percben a vendégek szereztek vetetést, miután Pataki lövését csak kiütni tudta Egyed kapus, a labda visszakerült a gyarmati középpályáshoz, aki ismételt, a másodszor célt tévesztő labdát a hosszún érkező Lukács kotorta a jobb alsó sarokba, 0–1. Nem sokáig tarthatott az örömünk, mert három minutával később Katona a kapujából kimozduló Fildant megelőzve helyezte a labdát a bal alsó sarokba, 1–1. Szűk félóra után már a fordítás is összejött a házigazdáknak. Az erőszakos Balogh ívelte középre a játékszert, ahol Kemény megelőzve védőjét, közelről a kapuba bólintott, 2–1. Közvetlenül a félidő vége előtt tovább romlott a helyzetünk, az asszisztens intésére ugyanis a játékvezető, rövid konzultáció után kiállította Toca Bogdant.
Az emberhátrány ellenére nagy erőkkel támadtunk a második félidőben, Popescunak akadt is egy ígéretes fejese, de Egyed sikeresen hatástalanította. Az 57. percben Varga Márkót rúgta fejbe Balogh, a védőt hosszas ápolás után kórházba szállították, az első információk szerint már jól van. A közjáték ellenére változatlanul nagy elánnal támadtunk, akadt olyan időszak, amikor teljesen kapujához szegezte a Putnokot. Az erőfeszítések a 86. percben hozták meg az egyenlítő találatot. Ekkor Villand passzát Popescu szúrta kapura, amit Egyed még bravúrral hárított, de a hosszún álló szemfüles Lukács másodszorra már bevarrta a labdát, 2–2. Erre is volt válaszuk a hazaiaknak. A sérülés miatti hosszas ráadás 6. percében Szemere hosszú bedobását Czető csúsztatta Fildan kapujába, a labda a fűrészporban alig gurult át a gólvonalon, 32. A futball időnként igazságtalan dolgokat produkál, így volt ez Múcsonyban is, ahol a mieink egy félidőt emberhátrányban töltve is jobbnak bizonyultak, végül mégis pont nélkül maradtunk.
Jó: Balogh A., Czető, Egyed, ill. Lukács Zs., Sipos, Pataki, Villand.
Boros Tibor: Nem tudok tárgyilagosan nyilatkozni, mert ma a futball minden árnyoldalát megmutatta nekünk. Persze semmi sem történik ok nélkül…

KÉP: Lukács Zsombor szemfüles góljai is kevésnek bizonyultak a sikerhez. Fotó: Nagy Marcell