Indulhat a dicsőséges tavaszi „hadjárat”

Indulhat a dicsőséges tavaszi „hadjárat”

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjának elmúlt heti idénynyitó fordulójából csupán két mérkőzést tudtak lejátszani, a többi párharcot a télies időjárás miatt halasztani kellett. Ha minden igaz, az előttünk álló hétvégén már valamennyi focipályán „kitavaszodik” és zavartalanul lebonyolítják a 18. fordulóra kiírt programot.

Csapatunk ennek megfelelően a Hajdúság helyett Borsodban kezdi meg szombaton a remélhetőleg dicsőséges tavaszi „hadjáratát”, méghozzá a tabella ötödik helyén álló Putnok ellen. A találkozót a házigazdák utánpótlás bázisául szolgáló múcsonyi központban játsszák le, ahol a hírek szerint, a körülményekhez mérten jó talajú pálya fogadja majd a feleket.
– Aktuális ellenfelünkkel szemben vegyesek az érzelmeink. Ellenük szereztük az első NB III-as pontunkat, ami három is lehetett volna, ha pár másodpercig még koncentrál a védelmünk. Speciális mérkőzés volt abból a szempontból, hogy az átszervezett védekezésünk akkor debütált. Mindez természetesen az addigi nyílt támadójátékunk rovására ment, de az első két forduló eredményei ráébresztettek bennünket, hogy teljesen más felfogásban kell játszanunk, mint az előző években a megyei bajnokságban – emlékezett vissza az őszi párharcra Boros Tibor szakmai koordinátor.
Elmondása alapján jogosnak tűnt az ellenfél által megfogalmazott kritika csapata defenzív játékát illetően, ugyanakkor minden kezdet nehéz, azóta viszont letisztult az akkor még gyermekcipőben járó stratégia.
– Bízom benne, hogy az előttünk álló mérkőzés már nem csak a védekezésünkről szól majd, de valós támadópotenciált is fel tudunk vonultatni. Ez a hét már kifejezetten a Putnok elleni felkészülés jegyében telt el, igyekeztünk minden apró részletet kielemezni, döntő jelentősége lehet azonban az általunk nem ismert körülményeknek, pályaviszonyoknak – tette hozzá a vezető, aki a bőség zavarával küzd, hiszen a 22 tagú keret valamennyi tagja rendelkezésére áll.
– Eltiltás és sérülés nem hátráltatja a munkát, a kezdőt és a kerettagságot illetően is csupán két-két kérdőjel van még, a végső döntést szombaton hozom meg. Bármilyen tizenegy is fut ki, pontszerzési reményeket táplálva lépünk pályára. Fontos mérkőzés előtt állunk, hiszen mindössze négy pont a két csapat közötti különbség, amit egy sikeres rajttal minimalizálni lehetne. A téli felkészülést, illetve a csapat átalakítását is annak szellemében végeztük, hogy tavasszal szeretnénk előrelépni a tabellán. Egy jó rajt megteremthetné ennek az alapjait – fogalmazta meg a meccsel kapcsolatos elvárásait Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 18. forduló
Március 10., szombat, 14.30.

Putnok FCFüzesgyarmati SK
Vezeti: Jakab Árpád (Csóra Szabolcs, Sinkovicz Dániel).

KÉP: Toca Bogdanra szombaton is kulcsszerep hárulhat. Fotó: Nagy Marcell