„Karcsúbb” lett a putnokiak kerete

„Karcsúbb” lett a putnokiak kerete

Az elmaradt hétvégi bajnoki nyitány miatt két nap pihenőt kaptak játékosaink, hétfőtől pedig immár feltöltődve, teljes lendülettel a Putnok elleni szombati mérkőzésre hangolódhat csapatunk. A találkozót nem a Várady Béla Sportcentrumban rendezik meg, hanem a közeli Múcsonyban, a klub utánpótlás csapatait adó Sajóvölgye Focisuli bázisán.

Ellenfelünk a tabella 5. helyén töltötte a téli szünetet, mivel csupán 4 ponttal előz meg bennünket, aligha kell ecsetelni milyen fontos 90 perc előtt állunk „első blikkre”. A esélyek részletes taglalásával korai lenne még előállni, viszont a szombati partnerről rendelkezésünkre álló friss információkat megosztjuk.
A borsodi alakulat háza táján is jócskán akadt mozgás a téli átigazolási időszakban. A bővebb őszi keretükön „karcsúsítottak” valamelyest, amit vélhetően a kevesebb meccsszám indokol. Már nem a kék-fehéreknél kezdi az idényt Csicsvári Milán (Pénzügyőr SE), Bocsi Patrik (Tállya KSE), Kovács Bence (Felsőtárkány), Icsó Zsolt (Sajóbábony) és Tóth András, míg a tavaly nyáron térdszalagszakadást szenvedő, műtéten áteső Dávid Ferencet és Fábián Bencét a Bánhorváti együttesének kölcsönözték ki a korábbi formájuk visszanyerése érdekében. Természetesen érkezők is akadnak, igaz mindössze hárman. Gál Szabolcs és Málik Mihály a felnőtt keretet erősíti majd, míg a Sajóvölgye Focisuli által leigazolt Gál Benedek kettős versenyengedélyének köszönhetően az U19-ben is szerepet kaphat majd.
A friss szerzemények közül a 25 éves belső védő, Gál Szabolcs a legismertebb név, aki a nehéz sorsú salgótarjáni konkurenstől tette át a székhelyét, de korábban az élvonalban és a másodosztályban is bemutathatta magát. A Diósgyőrtől érkező kapuvédő, Málik Mihály az ifjúságot képviseli a csapatnál a maga 19 életévével és Egyed Balázzsal konkurálhat a kezdőbejutásért. A Zimányi testvérpár mellett immár egy másik fivér kettős is tagja a Putnok keretének, miután Gál Szabolcs után az öccse, Gál Benedek is együttes tagja lett. A mindössze 18 éves középpályást az Ózdtól igazolták át, de korábban a Honvéd és az Illés Akadémia korosztályos csapataiban is szerepelt.
Miután meghatározó ember nem hagyta el a borsodiakat, vélhetően Koszta Péter alakulata ugyanolyan acélos, stílusos lesz, amilyet ősszel megismerhettünk benne. 

KÉP: Lukács Zsombornak vannak emlékei a putnoki védőkről. Fotó: Nagy Marcell