Miért éppen Dunaharaszti?

Miért éppen Dunaharaszti?

Szombaton az utolsó tesztmérkőzését vívja csapatunk, amely az NB III-as bajnokság Nyugati csoportjának 9. helyén álló Dunaharaszti otthonába látogat 14.30 órától. Eredetileg erre a dátumra a szintén NB III-as Hódmezővásárhely és a Nyíradony is be volt kalkulálva, végül mégis a Duna-parti alakulat „akadt horogra”.

Szerettük volna bebiztosítani magunkat, hogy a legfontosabb időszakban véletlenül se maradjunk játék nélkül, ezért is állapodtunk meg két csapattal, de időközben mindkét lehetséges partnerrel borult az előzetes egyezség. Háromszáz kilométeres körben próbáltunk ellenfelet szerezni, körülnéztünk a határon túl is, végül Márkus Zsolt közreműködésével a Dunaharaszti mondta le a kedvünkért a programját. Köszönjük az edzőjüknek, Króner Péternek a baráti gesztust, ennek köszönhetően hozzánk hasonló erősségű ellenféllel tarthatjuk meg a bajnoki főpróbát szolgált a háttér információkkal Boros Tibor szakmai koordinátor. A vezető azt is hozzáfűzte, hogy a pontvadászat programjához igazodva mindenképpen idegenbeli partnert kerestek a fiúk számára, mert így a heti edzésmunka mellett még az utazás is segíti a bajnoki hangolódást.
A tavaszi nyitánnyal kapcsolatban egyébként még mindig akadnak kérdőjelek. A szakvezetés számára a legfőbb dilemmát az jelenti, hogy milyen pályán kell majd megvívni az első találkozót?
A debreceniek tudomásunk szerint kérvényezték az MLSZ-től, hogy a kiírásnak megfelelően műfüvön rendezhessék a tavaszi első fordulót. Mi ennek nem állunk az útjába, hiszen a felkészülési meccseinket kivétel nélkül ilyen borításon játszottuk, ezért számunkra is ez lenne a kézenfekvő megoldás. Dunaharasztiban sincs alkalmas élőfüves pálya, tehát a főpróba is műfüvön lesz. Arról, hogy a játékosok közül ki fog pályára lépni, csak a meccs napján döntök, mindenesetre a teljes kerettel utazunk el. Kérdéses Toca Bogdan játéka, aki a csütörtöki két edzést kihagyta, mert a hétközi makói találkozón megfájdult a térde. Mellette Styecz Milán sem végez még teljes értékű munkát mondta Boros Tibor.

Fotó: Nagy Marcell