Az ex-csapatkapitány, Kusza szerint

Az ex-csapatkapitány, Kusza szerint

Hathetes munka után lassan célegyenesbe érkezik az együttesünk felkészülése. Az ex-csapatkapitányt, Bajnók Imrét arról kérdeztük, hogy a játékosok szemszögéből miként alakult az elmúlt időszak.

– Hogy érzed, miként sikerült az idei téli alapozás?
– Azt gondolom, hogy nagyon választékos, jó felkészülésen vagyunk túl, itt Gyarmaton korábban még nem folyt ilyen intenzív munka, ami a szintnek megfelelően magától értetődik. A kisebb sérülések ellenére mindenki száz százalékosan elvégezte a munkát.

Számos edzőmérkőzés is a lábakban van, mik az eddigi tapasztalatok?
– Az eleje a terhelés hatására nehezen indult, viszont kiváló csapatokkal kerültünk szembe, és ahogy haladtunk előre az időben, úgy alakul a csapat, a játék is. Legutóbb Makón például már kifejezetten biztató dolgokat csináltunk a pályán, amit remélhetőleg a bajnoki rajtra még tovább tudunk csiszolni.

Mindez azt is jelentheti, hogy masszívabb lehet a csapat?
– Igen, tovább erősödött a csapat, és ami legalább ilyen fontos, lényegesen összeszokottabb lett a nyárhoz képest.

Sikerülhet visszavágni a DEAC-nak a hazai premieren elszenvedett fájó őszi vereségért?
– Természetesen azon leszünk, hogy elhozzuk a három pontot Debrecenből. Nem a kincstári optimizmus mondatja velem, hogy „be is húzzuk” a meccset, miként a többi másik pályán is győzelemre törekszünk majd.

A hivatalos célkitűzésen túl milyen szerepléssel lennétek elégedettek a tavaszi idény végén?
– Újoncként most is legfontosabb szempont a bennmaradás kiharcolása, de a társak nevében is mondhatom, hogy csalódással töltene el, ha nem sikerülne előrébb lépnünk a mostani nyolcadik helynél. Kedvező esetben akár az első ötbe is odaérhetünk.

Fotó: Nagy Marcell