Megvannak a jövő évi ellenfelek

Megvannak a jövő évi ellenfelek

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága felkért versenybiztos által, elkészítette a 2020-2021-es évi NB III-as labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásait. Számos újdonságot tartogat az új esztendő. A legszámottevőbb reform, hogy az eddigi 16 csapat helyett mindhárom szekcióban 20 együttes csatázik majd a bajnoki címért, illetve a kieső helyek elkerüléséért.

A 38 forduló alapján a csoportok legjobbjai jutnak az NB II-be, míg a 16-20. helyezettek, illetve a legrosszabb 15. esik ki a megyei pontvadászatba (16 együttes), ahonnan az osztályozót sikerrel vevő 10 bajnok jut majd fel, így a következő esztendőben már 54 tagúra szűkül a teljes mezőny.
Csapatunk a negyedik idényét is a Keleti csoportban kezdheti meg augusztus elején, ahol a létszámbővítés által több új, illetve visszatérő ellenfél lesz. A fővárosból az idén középre kerülő ESMTK helyére a nagy múltú újonc, BVSC-Zugló együttesét osztották be a csoportba, ahol abszolút újonc lesz az NB I-es Kisvárda és a Mezőkövesd második számú alakulata, továbbá az NB II-ből visszacsúszó Tiszakécske. A már említett zuglóiak mellett alulról került fel egy év kihagyás után a Sajóbábony, a Salgótarján és a Tiszafüred, illetve a feltöltés révén maradhatott harmadosztályú a Hatvan.

Íme a Keleti csoport mezőnye: Balassagyarmati SE, BVSC-Zugló, Ceglédi VSE, Diósgyőri VTK II., Debreceni VSC II., Eger SE, Füzesgyarmati SK, Gyöngyösi AK II., Hatvan FC, Jászberényi FC, Kisvárda Master Good II., Mezőkövesd Zsóry FC II., Putnok FC, Sajóbábonyi VSE, Salgótarján BTC, Sényő-Carnifex FC, Tállya KSE, Tiszafüredi VSE, Tiszakécskei LC, Tiszaújváros FC.