Előnyből veszítettünk Körösladányban

Előnyből veszítettünk Körösladányban

Előnyből szenvedtünk vereséget az újonc Körösladány elleni szombati felkészülési mérkőzésen, amely második volt a sorban a gyomaendrődi nyitányt követően.

Körösladány MSK–Füzesgyarmati SK 2–1 (2–1)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 200 néző. Vezette: Bakos.
Körösladány: Ivicsevics (Nagy B., 46.) – Prasler (Bartik, 60.), Vincze D. (Szabó Á., 60.), Szántó (Szabó V., 60.), Krajcsó (Talpalló, 60.) – Zelenyánszki (Gyomai, 60.), Ruzsa (Knyihár, 60.) – Burai (Zelik, 60.), Mácsai (Szabó M., 60.), Papp (Bereczki, 60.) – Ilyés (Kisari, 60.). Vezetőedző: Fodor Sándor.
Füzesgyarmat: Fildan (Ferenczi, 46.) – Sundas, Raducu (Tóth O., 46.), Szabó R., Márkus – Vajda (Balogh G., 46.), Achim S. (Bartók, 46.), Kis Sz. (Molnár Sz., 68.), Achim Á. (Erdős-Balizs, 68.), Cigan (Szűcs, 68.) – Popescu (Csörgő, 68.). Szakmai Koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Burai (40.), Ilyés (51.), ill. Popescu (14.).

Az igazoltan hiányzó Mazán kivételével az összes bevethető emberét pályára küldte Boros Tibor a 90 perc során.
Az első félidőben a 34 Celsius-fokok hőség ellenére jó iramban folyt a játék. Az elején kihagytunk egy nagy lehetőséget Popescu révén, aki azonban nem sokkal később javította hibáját, miután Sundas pontos középre adásából megszerezte a vezetést. A folytatásban egyre többet kezdeményeztek a házigazdák és a félidő hajrájához közeledve egalizálták az eredményt. Egy kiugratással a fürge Burai hagyta faképnél a védőjét és meg sem állt a kapunkig.
Szünet után gyorsan jött a hazaiak újabb találata, amelyet Ilyés jegyzett. Egy rövid felszabadítást centereztek kapu elé a ladányiak, ennek a befejezése nem okozott gondot a megye I. osztály gólkirályának. A 60. percig nyílt csata folyt, a sorcseréktől kezdve azonban a egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. Több lehetőségünk nyílott az egyenlítésre, de a kapu előtt pontatlanok voltunk, vagy Nagy Bálint kapus állt a helyzet magaslatán, így az eredmény már nem változott.
Boros Tibor: – A meccs fő tanulsága, hogy egyénileg nagyon különböző állapotban vagyunk fizikai és taktikai téren is. Az elsődleges feladatunk az lesz, hogy orvosoljuk ezt az állapotot.

Kép: Fildan Calin kapust egyetlen alkalommal hozták nehéz helyzetbe a társak az első félidő során. Fotó: DEAC.hu