Megvan az első idegenbeli győzelem

Megvan az első idegenbeli győzelem

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 8. fordulójában Hatvanból térhettünk haza három ponttal. Csapatunk őszi első idegenbeli sikere azért értékes, mert azt meglehetősen mérsékelt teljesítményt nyújtva értük el a kieső helyen tanyázó újonc ellen.

FC Hatvan–Füzesgyarmati SK 1–2 (0–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Hatvan, 150 néző. Vezette: Büki Gábor (Molnár István, Pálinkás Donát Ferenc).
Hatvan: Cellár – Tarnóczi, Labát, Bárkányi, Karácsony – Sipos J., Panyi, Szabó R. (Tarjáni, 81.), Dinka (Fellner, 71.) – Kitl K., Sármány (Török, 81.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Raducu, Toca (Urbanowski, 80.), Pataki – Vasziljevics (Oltean, 46.) – Achim S. (Orovecz, 69.), Kis Sz., Szabó B. (Bajor, 76.), Cigan – Virág (Szilágyi, 46.). Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Tarnóczi (48.), ill. Cigan (19.), Kis Sz. (75. – 11-esből).

Jól kezdett  együttesünk, amely kontroll alatt tartott a mérkőzést és szűk húsz perc után a vezetést is megszerezte. Közvetlen előtte a gólvonalról tisztázott az egyik hazai védő, az oldalra kipattanó labdát Toca mentette meg, aki fejjel középre tette, amit Cigan 11 méterről, szépségdíjas ollózó mozdulattal juttatott a kapuba. Furcsa módon a gól Hatvant hozta tűzbe, amely  hibáinkat kihasználva, kétszer is tesztelte Fildan kapust. A hálóőrünknek minden tudására szükség volt, hogy megmentse a góltól csapatunkat!
A második félidőre cserékkel próbálta orvosolni a hibákat a gyarmati szakvezetés, de ez balul sült el. Egy eladott labdára lecsapva, gyorsan egyenlített a házigazda. A folytatásban levegőben lógott a vezető góljai is, de Fildan ismét lehúzta a rolót. Az újabb cseréket követően  varázsütésre kezünkbe vettük a játék irányítását. Negyedórával a vége előtt Kis Szabolcs büntetőből visszavette a vezetést, két minutával később a fejese a kapufa belső éléről kifelé pattant, de ekkor már a hazai együttes nem jelentett különösebb veszélyt minimális előnyünkre.

Jó: Panyi, Karácsony, Sármány, ill. Fildan (a mezőny legjobbja), Cigan, Kis Sz., Achim Á., Toca.

Boros Tibor: – A mai találkozón hektikus volt a játékunk. A mérkőzés közben úgy éreztem, hogy a csapat teljesítménye két-három ember mérsékeltebb formája miatt akadozik. Rendszer szinten az idény egyik leggyengébb játékát nyújtottuk, de mivel mindenki a legnagyobb alázattal állt bele a meccsbe, ezért így is nyerni tudtunk.