Hosszabbításos kiesés, miután a játékvezető büntetett minket

Hosszabbításos kiesés, miután a játékvezető büntetett minket

A  labdarúgócsapatunk százhúsz perces vérbeli kupacsatában maradt alul az NB II-es Mosonmagyaróvárral szemben a MOL Magyar Kupa szombati harmadik fordulójában. Igaz hullámzó teljesítményt nyújtottunk, ennek ellenére a hosszabbításban már nem csak rajtunk múlott, hogy nem folytathatjuk tovább a küzdelmeket.

Füzesgyarmati SK–Mosonmagyaróvári TE 1904 1–2 (0–1, 1–1, 1–2) – hosszabbítás után
MOL Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 150 néző. Vezette: Sándor Csaba (Kövér Tamás, Gavalla-Kulcsár Judit).
Füzesgyarmat: Fildan – Urbanowski, Raducu, Oltean, Pataki – Vasziljavics (Bódis, 62.) – Orovecz (Bajor, 83.), Achim S., Kis Sz. (46.), Szabó B. (Bánfi, 62.) – Cigan (Bartók, 106.). Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Mosonmagyaróvár: Slakta – Gáncs (Buglyó, 76.), Papp Sz., Debreceni A. (Szabó R., 66.), Deák, Horváth K. – Múcska. Sajbán, Illés (Monori, 66.) – Szalka (Dezamits, 90.), Jasarevic (Simita, 76.). Megbízott edző: Horváth Csaba.
Gólszerző: Popescu (92.), ill. Deák (12.), Sajbán (105.). Kiállítva: Popescu (118.).

A mérkőzés első félidejében tompán játszottunk. A védőink hibájából negyedórán belül három helyzetet is kialakítottak a vendégek, melyekből egy góllal végződött. A folytatásban is lezárhatták volna a találkozót, de Fildan kapus meccsben tartotta a csapatunkat.

A második játékrészben egy kényszerű csere és némi posztváltás hatására látványosan megváltozott a játékunk. Már többször is nyomás alá tudtuk helyezni az óváriak kapuját. A látogatók kontrákból jelentettek veszélyt, de a fokozódó nyomása hozta meg az újabb gólt a ráadás perceiben, jöhetett tehát a kétszer 15 perces hosszabbítás.

Ez az időszak már legkevésbé sem a két csapat játékáról szólt, sokkal inkább a játékvezető került fókuszba, aki már harmadik alkalommal biztosított csapatunknak hátrányos megkülönböztetést. (Ezek közül a legbotrányosabb, mikor tavaly Tállya ellen nem adta meg góljainkat, amik nemcsak  szabad szemmel voltak láthatók, de videófelvételek alapján is, ezt tetézte az idei Hajdúszoboszló elleni meccsünkön nyújtott viselkedése)  Közben az első játékrész végén újból vezetést szerzett a vendégcsapat, amely a maradék negyedórában megőrizte minimális előnyét.

A 118. percben  hátulról megrúgták Popescut, a lefújt szabálytalanság után a szabadrúgást gyorsan elvégeztük, de a játékvezető meggondolta magát és Popi kapott sárga lapot. Az értetlenkedő és ezzel együtt reklamáló játékosunk jutalma piros lap lett. Ekkor elszabadultak az indulatok. Kisebb csoda, hogy nem fulladt botrányba a mérkőzés.

 

Jó: Fildan, Pataki, Bódis, Popescu, ill. Slakta, Debreczeni, Szalka, Deák, Sajbán.

Boros Tibor: – A magam és a klubom nevében is kikérem ezt a permanens negatív diszkriminációt. Az első félidő a vendégekről, a második inkább rólunk szólt. Egyértelműen a továbbjutásért harcoltunk, de …