Győzelem a megyei rangadón

Győzelem a megyei rangadón

Várakozásunknak megfelelően több első keretben is számításba vett labdarúgóval érkeztek a vendégek, ami előrevetítette, hogy nem lesz sétagalopp a találkozó, ezzel együtt is a mi sikerünkkel zárult az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi megyei derbije.

Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II 31 (10)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 220 néző. Vezette: Szabó Péter (Tőkés Róbert, Vilmányi Simon).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Toca, Vasziljevics (Urbanowski, 58.), Pataki – Achim S. (Bódis, 80.), Oltean, Kis Sz. (Orovecz, 87.), Cigan (Szabó B., 87.) – Kiss G. (Szilágyi, 80.), Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Békéscsaba II: Krnács – Sipaki (Trescsula, 64.), Izing, Fazekas, Zahorán – Marik (Pap Sz., 50.), Balla, Sipos G., Bohus (Rajsli, 76.) – Ilyés (Mágocsi, 76.), Oláh Á. Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.
Gólszerző: Cigan (33.), Achim S. (49.), Urbanowski (60.), ill. Ilyés (64.).

Az első félidőben a mi együttesünk kezdeményezett egy kicsit többet, de a békéscsabaiak voltak valamivel veszélyesebbek. Egy felpattanó lövés vágódott veszélyesen a kapunkra, de kicsivel elkerülte azt, később pedig az egyik védőtársa kelt a már verve lévő Fildan kapus segítségére. A másik oldalon is akadtak lehetőségek, de a vezetést eredményező találat Cigan egyéni kvalitásait dicsérte. A támadó a 33. percben egy bedobást követően a bal összeköt helyéről, 20 méterről tekert a hosszú felső sarokba, Krnács kapus nem védhette a pontos lövést.

Góllal kezdte a második félidőt is csapatunk. Egy labdaszerzést követően Cigan befelé cselezett a bal oldalról, lövés helyett pontosan tálalt a jobb oldalon érkező Achim S. elé, aki 13 méterről egy állítás után okosan emelt a jobb felső sarokba. Lendületben maradt csapatunk és a 60. percben a frissen beálló Urbanowski fejesével tovább növeltük előnyünket.  Achim S. jobb oldali szögletét a röviden Oltean csúsztatta meg és ezt a labdát bólintotta védőnk Krnács kapujába. A válasz sem váratott sokat: Ilyés balról 15 méterről lőtt úgy a kapuba, hogy a bal alsóban kikötő labdába csak beleérni tudott Fildan. Még egy sansz mutatkozott a további zárkózásra a vendégek előtt, amikor a meccs végén 11 méterről közvetett szabadrúgáshoz jutottak, de a lövést blokkolta a sorfal.

Összességében  többet tettünk a győzelem megszerzéséért, az Előre játéka a 90 perc során túl nagy határok között ingadozott és az volt az érzésünk, hogy míg mi motiváltak vagyunk, nekik csak egy szükséges rossz ez a találkozó.  A változatlanul gödörben lévő Előrének ellenállásából csak szépítő gólra futotta, ezzel viszont nem javult a helyzete. Mi pedig örülhetünk a megérdemelt győzelemnek.

Jó: Cigan, Achim Á., Achim S., Pataki, Toca, Vasziljevics, ill. Izing, Fazekas.

Boros Tibor:Sikerült előrelépnünk a játék minőségét illetően, ami még most nem is volt a csapattal szemben elvárás. Ha már a fiúk kellemesen megleptek, akkor bízom benne, hogy a szezon hátralévő részben is tudják tartani ezt nívót. Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzés kimenetele nem volt kérdéses.

Nagy Sándor: – A mezőnymunka rendbe volt, akartban és helyzetkihasználásban múlt bennünket felül a Füzesgyarmat. A játékosoknak saját fejükben kell rendet tenniük, hiszen a kvalitásuk megvan ehhez az osztályhoz. Maguknak is akarni kell a sikert, ami szív és hit nélkül nem megy.