Èrtèkes pont a Kisvárda II-től

Èrtèkes pont a Kisvárda II-től

Értékes pontot tartottunk itthon  az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi hetedik fordulójában. Csapatunk a dobogós Kisvárda ellen ért el döntetlent a valós tudása alatti játékkal, ugyanakkor az átlagosnál lényegesen jobb helyzetkihasználással. A szabolcsi gárda igazolta előzetes jó hírét.

Füzesgyarmati SK–Kisvárda Master Good II 1–1 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 150 néző. Vezette: Újhelyi Tamás (Kövér Tamás, Aczél Tibor).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Raducu, Vasziljevics, Pataki – Achim S., Kis Sz. (Oravecz, 73.), Oltean (Urbanowski, 73.), Szilágyi (Virág, 64.) – Popescu (Bódis, 88.), Cigan (Szabó B., 64.). Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Kisvárda II: Perehanec – Czérna (Simon M., 82.), Králik (Bokor, 82.), Kirjukin (Honcsjar, 46., Adu, 88.), Rubus – Sikorszki, Avetiszjan, Szőr, Biró – Helesh (Bjelanov, 88.), Nagy M. K. Vezetőedző: Kocsis János.
Gólszerző: Popescu (82.), ill. Nagy M. K. (61.).

Az első félidő túlnyomó többségében mezőnyjáték folyt. Csapatunk játékát sok pontatlanság jellemezte, mindössze kétszer veszélyeztettük a vendégek kapuját. A Kisvárda előtt is adódtak lehetősègek.
Szünet után sem tudtunk változtatni az előre játèkban a felfogásunkon,de ez már nem maradt büntetlenül. A 61. percben egy jobb oldali centerezést a védőink asszisztálása közepette Nagy Mihály az ötös sarkáról lőtt a rövid alsó sarokba. Ezután kettős cserével próbáltunk fellendíteni a játékunkon, ennek ellenére fokozta a nyomást a vendégcsapat. Levegőben lógott az újabb góljuk, amikor jött az újabb kettős cserènk. Ezután dinamikusabbak lettünk  és az egyenlítés sem váratott sokat. A 82. percben Orovecz ívelt kapu elé, ahol Popescu érkezett, elemi erővel fejelt a hálóba. A felszabadítani akaró Honcsjar az esetnél belefejelt a gólszerzőnkbe, mindkettejüket mentővel szállították el agyrázkódás gyanújával.
Összességében a jó helyzet kihasználással tartottuk itthon az egy pontot, támadó játékban távol jártunk valós tudásunktól,de azt azèrt el kell mondani , hogy a rutinos alapembereink nagy terhelèsnek voltak kitève azáltal, hogy gyakorlatilag egy hónap alatt nyolc tètmèrkőzèst kellett lejátszaniuk.

A mèrkőzès estèjèn mèg èrtesültünk, hogy Popinak több öltèssel kellett összevarni a halántèkát emellett agyrázkódást szenvedett. Egyenlőre annyit tudunk mèg, hogy nyolc nap mùlva veszik ki a varratokat ès csak ezután lesz pontos információnk , hogy mennyi ideig kell nèlkülöznünk gólvágónkat.

Jó: Fildan, Achim Á., Popescu, Orovecz, ill. Avetiszjan, Szőr, Helesh, Nagy M. K.

Boros Tibor: – A mérkőzés előtt is tudtam, hogy komoly játékerőt képvisel a vendégcsapat, amit be is bizonyított. A mai pontszerzés egyértelműen siker. Kevèsbè erőltető ritmusban folytatjuk a bajnokságot ès ezáltal bìzok benne , hogy frissebbek ès eredmènyesebbek leszünk.