Megkezdődött a közös munka

Megkezdődött a közös munka

Hétfőn a tavaszi szezon első edzésével megkezdte kollektív felkészülését a felnőtt csapatunk. Annak a reményében láttunk munkához, hogy március 8-án ugyanazzal a lendülettel sikerül majd folytatnunk, amellyel decemberben befejeztük az évet.

A játékosaink egyéni edzésterv szerint már két hete dolgoznak, az első két nap tapasztalata alapján a felkészülés stádiumának megfelelő állapotban vannak. Erre a hétre nyolc edzés, valamint egy edzőmérkőzés kapott helyet a programban.
Bőséges 25 tagú kerettel láttunk munkához, több fiatal játékos gyakorol velünk. Természetesen a három újonc, Cristian Cigan, Ondrejó Tamás, valamint a kevésbé ismert Borbély Roland is szorgalmasan végzi a foglalkozásokra kiírt penzumot. Utóbbi játékos mindössze 19 éves, a Székely Labdarúgó Akadémián sajátította el a sportág alapjait, a III. ligás Marosvásárhelyi MSE csapatában pallérozódott, ahonnan tavasszal került a Sajó Völgye Focisulihoz újságolta el Boros Tibor szakmai koordinátor.
Nincs egyedül a korosztályában, hiszen vele végzik a munkát a több hónapja a csapattal gyakorló, húszas éveik küszöbén járó játékosaink, így Fülöp Valentin, Erdős-Balizs Arnold, Deák Ádám, valamint Török Dávid. Ők valamennyien a keret tagjai lettek, mellettük azonban a legtehetségesebb négy ifjúsági játékos is a felnőttekkel dolgozik.
Ezt a hetet egyébként bentlakásos edzőtáborként élik meg a labdarúgók a Gara Hotelben. Délelőttönként ott zajlanak a konditermi erősítések, délutánonként pedig a műfüves játéktéren végzik a munkát Csillag László vezetőedző irányításával. A hetet a Békéscsaba 1912 Előre II. elleni tesztmeccs zárja, ez az edzésszám azonban a folytatásban is megmarad.
A felkészülés első fele a fizikai állóképesség fejlesztéséről szól, persze a játékot sem rekesszük ki az életünkből. Az alapcsapatot a fiatalokkal vegyítve két részre osztjuk, akik szerda-szombati viszonylatban hatvan és harminc perces terhelést kapnak majd felváltva – tette hozzá a vezető. – A keretben nem tervezünk további változásokat, ha csak nem történik valamilyen rendkívüli esemény vagy sérülés, akkor a meglévő huszonegy labdarúgóval vágunk a tavaszi idénynek.
Az edzőtábort lezáró szombati edzőmeccs után még egy kicsit lazulni is tudnak majd a fiúk, kikapcsolódásként ugyanis részt vesznek az esti sportbálon.

Íme a tervezett felkészülési mérkőzések időrendje:
Február 1., szombat, 13.00: Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II.
Február 5., szerda, 18.00: Füzesgyarmati SK–Hódmezővásárhelyi FC
Február 8., szombat, 11.00: Vidi FC II.–Füzesgyarmati SK (Gyula)
Február 12., szerda, 18.00: Füzesgyarmati SK–CSC Sanmartin
Február 15., szombat, 13.00: Füzesgyarmati SK–Sajóbábonyi VSE
Február 19., szerda, 18.00: Füzesgyarmati SK–Körösladány MSK
Február 22., szombat, 11.00: Füzesgyarmati SK–CA Nagyvárad
Március 1., vasárnap, 14.30: Füzesgyarmati SK–Kecskeméti TE

Kép: Öltözői kép eligazítás előtt