Győzelem az év első meccsén

Győzelem az év első meccsén

A kollektív felkészülés első hetének zárását tesztmérkőzéssel zárta csapatunk, amely a Békéscsaba 1912 Előre vegyes alakulatát fogadta szombaton kora délután. A kiegyenlített játékot hozó 90 perc 21-es hazai sikerrel zárult.

Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre vegyes 21 (20)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 150 néző. Vezette: Takács T. (Kiss T., Baráth).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze, Benkő-Bíró, Toca, Fejes – Máriusz, Kis Sz., Achim Á., Pataki – Cigan. Játszott még: Ivicsevics, Török, Erdős-Balizs, Deák, Borbély, Székely, Ondrejó, Katona, Molnár Sz., Csörgő, Fülöp. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Békéscsaba: Czinanó Szabó Zs., Dávid, Lászik, ZahoránFaragó, Lustyik, Balog Zs., Gránicz Oláh, Tóth D. Játszott még: Démusz, Molnár J., Burai, Ilyés, Mácsai, Nyéki. Edző: Brlázs Gábor.
Gólszerző: Pataki (25.), Máriusz (38.), ill. Burai (56.)

A vendégeknél többségében azok a játékosok kaptak helyet, akik az első kerethez tartoznak, ugyanakkor a vasárnapi NB II-es bajnoki rajt során nem számít rájuk a szakvezetés, őket egészítette ki a megye-egyes gárda néhány tagja. Nálunk az első félidőben tulajdonképpen a komplett csapatunk lépett pályára, szünet után viszont lehetőséget kaptak a fiatal játékosok is. Köztük volt a Balmazújvárosi FC U19-es alakulatában pallérozódó 17 esztendős Molnár Szabolcs Olivér és Csörgő Raul, akik a tavaszi idényre kettős játékengedéllyel kerülhetnek a klubhoz, amennyiben elnyerik a szakvezetés tetszését.
Az első negyedóra során az egyetlen lehetőség a csabaiak előtt adódott, utána azonban átvettük az irányítást és többször is lövéssel tudtuk zárni támadásainkat. Az első gólunkat Pataki Zalán egy szabadrúgásból jegyezte a 25. percben, majd a félidő hajrájához érve Máriusz is bevette Czinanó kapuját. A két találat között volt egy komoly egyenlítési esélye a Békéscsabának, de Vincze Ákos  az utolsó pillanatban szögletre tisztázott a gólvonalról.
A második félidő elején összejött a szépítés a lila-fehéreknek, egy szöglet utáni Dávid-fejest Ivicsevics Márk még hárított, de a kipattanó labdánál Burai már nem hibázott. A 60. perc táján komplett sort cseréltünk, de addigra már a látogatóknál is pályán volt a tartalék sor. Kezdetben megilletődöttek voltak a fiataljaink, de a lámpaláz leküzdését követően méltó partnernek bizonyultak. A vendégek némi mezőnyt fölényt harcoltak ki, komoly helyzet azonban egyik oldalon sem adódott. A meccs kellemetlen közjátékát Ondrejó Tamás sérülése jelentette, aki negyedórányi játék után kényszerű cserét kért.
Szerdán 18 órától a Hódmezővásárhelyt fogadjuk.
Boros Tibor: Érdekes aspektusai voltak számomra a találkozónak. Az első hatvan percben közel az alapcsapatom lépett pályára. Többen is kellemes meglepetést okoztak, ugyanilyen kíváncsisággal tekintettem az utolsó félóra elé, ezzel kapcsolatban szintén elmondhatom, hogy több pályára lépő játékos pozitív benyomást tett rám.
Brlázs Gábor: A terhelés szempontjából elérte a célt a mérkőzés, viszont játék szempontjából többet vártam mindkét félidei csapattól.

Kép: Toca Bogdan gyakorlatilag hibátlanul játszott. Fotó: Erdős Csaba