Még büntetőből sem ment a góllövés

Még büntetőből sem ment a góllövés

Az utolsó téli felkészülési mérkőzését játszotta csapatunk szombaton Kecskeméten. A meglehetősen balszerencsésen alakuló utóbbi hetek gondjait az NB III Közép csoport 13. helyezettje ellen próbáltuk meg palástolni, de mindez nem társult eredményességgel.

Kecskeméti TE–Füzesgyarmati SK 2–0 (1–0)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Kecskemét, 50 néző.
Kecskemét: Kunsági – Bagi, Urbán, Farkas (Hirman), Zámbori – Markó (Zámbó), Terbe – Szabó D. (Nádudvari), Balog (Kitl), Peres (Takács) – Vladul (Tóth). Edző: Szabó Tibor.
Füzesgyarmat: Ivicsevics – Achim, Raducu, Nagy T. (Szilágyi), Pataki – Szász (Pölöskei), Villand – Székely, Kis Sz. (Kinczel), Lukács (Urbán) – Popescu (Faggyas). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző:
Peres (12.), Zámbori (53.).

A korábbi találkozókhoz mérten az első félidőben szervezett játékkal rukkoltunk ki, egyetlen kihagyásunk volt hátul, azt viszont góllal büntették a lila-fehér házigazdák. Ekkor Balog adott forintos labdát a védők mögé belépő Peresnek, aki elhúzta a kapus mellett is a játékszert, majd az üres kapuba gurított (10). A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, majd volt egy erős periódusunk. Több kreatív támadást vezettünk ebben az időszakban, sikerült a kapuba is betalálni, azonban les miatt ezt érvénytelenítette a játékvezető. Bő félóra telt el a meccsből, amikor kezezés miatt büntetőhöz jutottunk, de balszerencsénkre Kis Szabolcs lövése kivágódott a jobb kapufáról.
A szünetben mintha
néhány játékosunk az öltözőben maradt volna, ami rányomta a bélyegét a játékunkra. Egyértelműen dominálta a játékot a Kecskemét, a hazaiak második gólját súlyos egyéni hiba előzte meg. Egy szöglet után Peres próbálta kilőni a hosszút, de a lécről kifelé pattant a labda, majd Markó lövését blokkolták, a lecsorgóra Zámbori érkezett, aki ballal a jobb alsóba lőtt (20). A félidő második felében a cserékkel sem változott sokat a játék. Az utolsó negyedórára újra mi kerültünk fölénybe, a hazai kapusnak többször is bravúrra volt szüksége, hogy megtarthassa csapatának a kedvező eredményt. A szerencsénkről azonban mindent elmond, hogy még 5 méterről sem tudtuk gólra váltani az adódó ziccerünket.
Szabó
Tibor: – Iramos, jó felkészülési mérkőzésen vagyunk túl, örülök annak, hogy ezúttal sem kaptunk gólt, de ehhez szerencse is kellett.
Boros Tibor: – Pozitívum, hogy pár játékosunk előrelépett fizikálisan és játékban is, de közel sem érzem azt még, hogy készen lennénk…

Kép: Most már akkor arccal a bajnokság felé. Fotó: Nagy Marcell