Bajnoki főpróba Kecskeméten

Bajnoki főpróba Kecskeméten

Az utolsó téli felkészülési mérkőzését vívja szombaton a csapatunk, amely 15 órától Kecskeméten tartja a bajnokság főpróbáját, a Közép csoport 13. helyén álló KTE vendégeként.

A Szeged 2011 elleni szerdai találkozót létszámhiány miatt lemondó alakulatunk 16 tagú kerettel kel útra délelőtt, négy játékos továbbra sem áll a szakvezetés rendelkezésére. A csapatkapitány, Fildan Calin pénteken kezdett el kocogni, Vincze Ákos vélhetően jövő hét elejére lesz hadra fogható, Toca Bogdan ellenben fizioterápiás kezelésre jár a bokájával, Styecz Milán pedig a nagyváradi klinikát látogatja, hogy megpróbálják lerövidíteni a felépülési idejét. Ők négyen biztosan kihagyják a kecskeméti találkozót, ott lehet ellenben a pályán Faggyas Milán, aki a vírusos gyomorfertőzésből felgyógyulva, szerda óta végez teljes értékű munkát.
– Nehéz helyzetben vagyunk az elmúlt hetek viszontagságai miatt, ezért csütörtökön csak a szokásos délelőtti konditermi edzés képezte a fizikai felkészítés részét. Részben a frissítés szándékával, részben taktikai okok miatt döntöttünk úgy, hogy délután taktikai képzést tartottunk, ahol elméletben újra átvettük a fiúkkal a játékrendszerünkhöz kapcsolódó alapelemeket. Konstruktív foglalkozás volt, amihez a játékosok is hozzátették magukét. A mai edzést Bucsán végeztük, füves pályán, ahol gyakorlatban kezdtük iskolázni mindezt. Sajnos az orkán erejű szél miatt az eredetileg hatvanöt percre tervezett foglakozást háromnegyed órára kényszerültünk lerövidíteni, de így is minden tervezett taktikai elemet végig vettünk, igaz lefelezett idővel számolt be az elmúlt napok házon belüli történéseiről Boros Tibor.
A szakmai koordinátort természetesen a szombati mérkőzés elképzeléseiről és elvárásairól is megkérdeztük. A válaszból kiderült, hogy a csapat a börtön válogatotthoz hasonló prémiumért játszik majd Kecskeméten.
Elsődlegesen a korábban automatizmussá vált mozgásokat szeretnénk visszalátni a pályán, de már az eredményt sem tekintjük másodlagosnak. Megpróbáljuk modellezni a bajnoki mérkőzések miliőjét, éppen ezért sajátos prémiumot is felajánlottam. Amennyiben elégedettek leszünk a csapat teljesítményével, abban az esetben plusz egy szabadnapot kapnak a fiúk, és csak kedden kezdjük a felkészülés utolsó hetét, ellenkező esetben viszont már hétfőn meg kell jelenniük mondta a vezető.