Küzdelmes 3 pont Hatvan ellen

Küzdelmes 3 pont Hatvan ellen

Három balszerencsés vereség után tért vissza a nyerő útra  NB III-as labdarúgócsapatunk, amely a bajnokság 27. fordulója keretében a hatvani együttest múlta felül hazai környezetben. A vendégek korán vezetést szereztek, ám volt annyi tartásunk, hogy magunk javára fordítsuk a találkozót, ezzel szilárdítva pozíciónkat a középmezőny alján.

Füzesgyarmati SK–FC Hatvan 3–1 (2–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 200 néző. Vezette: Sándor Csaba (Kovács Zoltán, Bán Kristóf Patrik).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Raducu, Achim Á. – Bartók, Bódis – Szilágyi M. (Soós J., 65.), Kis Sz., Szabó B. – Popescu, Orovecz (Pohl, 77.). Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Hatvan: Cellár – Bárkányi, Barthel, Karácsony, Tarnóczi – Szabó R. (Soós D., 68.), Czibolya (Laczik, 68.), Kitl K. (Dinka, 79.), Szabó B. (Zsoldos, 46.) – Fellner (Tarjáni, 73.) – Sármány. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
Gólszerző: Kis Sz. (17., 90. – mindkettőt 11-esből), Popescu (31.), ill. Fellner (8.). Kiállítva: Karácsony (16.).

Már a 8. percben megszületett a vendégek vezetőgólja. bedobásunknál szerzett labdát a Hatvan  térfelünkön, amiből egy keresztlabdával Fellnert hozták játékba, a támadó pedig jól használta ki, hogy eltolódott a védelem, és 10 méterről pontosan lőtt Fildan kapujába, 0–1. A gól felébresztette csapatunkat,  több veszélyes akciót vezettünk, ennek hozománya volt az egyenlítés is. Orovecz ívelt a kapu elé, amit röviden szabadítottak fel, Popescu egyből visszafejelte a labdát, amibe Karácsony kézzel ütött bele az ötösön. A hatvani kapitánynak villant a piros lap, a büntetőt pedig Kis Szabolcs értékesítette, 1–1. A kiállítás után a vendégek megszállták a védő harmadukat,mi pedig szélekről beívelt labdákkal próbáltak veszélyt jelenteni. A 30. percben Achim Sebastian mérnöki pontosságú beadását Popescu a tizenhatos vonaláról bombafejessel juttatta a jobb felső sarokba, 2–1.
A második félidőben  az eredmény óvására rendezkedtünk be és próbáltuk hatékony kontra akciókat vezetni, az adódó lehetőségeinkből azonban nem született újabb gól. A hatvaniak mezőnyfölénye két nagyobb helyzetet eredményezett, de Fildan kapus mindkét esetben jól avatkozott közbe. Ahogy fogyott az idő, úgy tett mindent egy lapra fel a hevesi gárda a pontszerzés érdekében, ezt használtuk ki a végén. Achim Sebastian ívelt középre, a labda Pohl pörgetéséből ismét az egyik védő kezére pattant. A játékos ezúttal megúszta lap nélkül, a játékvezető pedig az asszisztense jelzésére újabb tizenegyest ítélt, amit Kis Szabolcs higgadtan értékesített, 3–1.

Jó: Bartók (a mezőny legjobbja), Fildan, Kis Sz., Orovecz, Achim S., Pohl, ill. Kitl, Sármány.

Boros Tibor: – Tartottam a mérkőzéstől, mivel kényszerű okokból szokatlan szerkezetben léptünk pályára. Több olyan periódusa volt a találkozónak, amikor az aggályaim beigazolódni látszottak, de most a kényes szituációkból jól jöttünk ki, ezzel sikerült megszakítanunk az előző hetek balszerencse sorozatát.