Kispesten megkezdjük a tesztek sorát

Kispesten megkezdjük a tesztek sorát

Edzőmeccsel zárja az első heti közös gyakorlást a csapatunk, amely szombaton 13 órától a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese vendégeként lép pályára, a Magyar Futball Akadémián.

Az egyik legeredményesebb honi utánpótlás műhely 19 éves fiataljai a 8 csapatot tömörítő I. osztályú bajnokság 3. helyén állnak. A munkában előrébb tartanak a mieinknél, hiszen február 16-án már rangadó vár rájuk az ezüstérmes pozíciót elfoglaló Debrecen otthonában. Számunkra viszont csak március 3-án kezdődik az éles bevetés, addig 9 tesztmeccs áll a szakmai stáb rendelkezésére, hogy az eltervezett játékot kialakítsa és a legideálisabb tizenegyet megtalálja.
Az első hétre tervezett napi edzésprogramot kicsit átírta a havazás, de igyekeztünk alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Több próbajátékosunk volt, akik saját posztjukon az első sorban kapnak lehetőséget Kispesten. Az egyik meglévő szerkezetünkbe illeszkedve kell megmutatniuk a kvalitásaikat. A pénteki edzés részben emiatt is inkább taktikai jelleggel telt, az eddigi hét foglalkozással szemben újságolta el Boros Tibor szakmai koordinátor.
Ennek megfelelően Kisari Tibor a jobb-, Boka Benjamin a bal szélen, míg Bartók István támadó középpályásként kap lehetőséget. Bemutatkozhat még egy új fiú, aki az őszi idényt a román második vonalban töltötte Temesváron.
A szombati meccsen csatlakozik a csapathoz a 20 esztendős Szász Tamás. Közel 190 centiméter magas, jó fizikai felépítésű belső védőről van szó, aki kettős állampolgár és az ASU Poli együtteséből kerülhet hozzánk, ha minden jól alakul mutatta be az új szerzeményt Márkus Zsolt klubmenedzser.
Ami pedig az év első mérkőzését illeti, a próbajátékosok teljesítménye mellett az egyenletes terhelést is szem előtt tartja majd a szakvezetés, igaz a közvetlen védelem bizonyosan végig játssza a 90 percet. Boros Tibor szerint 18 játékos jut szóhoz, akik most esetleg kevesebb lehetőséget kapnak, azok a szerdai, SZEOL SC elleni teszt során töltenek több időt a pályán. Azt a találkozót az algyői műfüvön rendezik.

A felkészülési mérkőzések tervezett rendje:
Január 26., szombat, 13.00: Bp. Honvéd-
MFA U19–Füzesgyarmati SK
Január 30., szerda,
18.00: SZEOL SC–Füzesgyarmati SK (Algyő)
Február 2., szombat, 13.00: Füzesgyarmati SK–UTA Arad (román II. o.)
Február 6., szerda, 15.00: Nyírbátor FC–Füzesgyarmati SK
Február 9., szombat, 13.00: Füzesgyarmati SK–Taksony SE
Február 13., szerda, 17.00: Füzesgyarmati SK–Dunaharaszti MTK
Február 16., szombat, 11.00: Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II.
Február 20., szerda, 11.00: Füzesgyarmati SK–Szeged-Grosics Akadémia
Február 23., szombat, 15.00: Kecskeméti TE–Füzesgyarmati SK