Gyorsabbak, veszélyesebbek voltak a kispestiek

Gyorsabbak, veszélyesebbek voltak a kispestiek

Csapatunk súlyos vereséget szenvedett az első idei tesztmérkőzésen, Kispesten. Legyőzőnk, a felkészülésben előrébb tartó Honvéd-MFA U19-es alakulata, frissességben és kreativitásban egyaránt felülmúlta az egyelőre „olajozatlanul” működő gépezetünket.

Bp. Honvéd-MFA U19–Füzesgyarmati SK 72 (41)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Budapest, Magyar Futball Akadémia.
Füzesgyarmat, I. félidő: Ivicsevics Raducu, Nagy T., Toca – Szilágyi, Villand, Bartók, Achim – Kisari, Pölöskei, Boka. II. félidő: Ivicsevics – Szász, Raducu, Toca – Kinczel, Kis Sz., Villand, Pataki Styecz, Popescu, Lukács. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Füzesgyarmati gólszerző: Villand (45.), Lukács (11-esből).

Székely Dávid és Fildan Calin betegség, Balogh Alex sérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésre, Vincze Ákos pedig egyéni edzésrend alapján készül, jövő héten viszont már szerephez juthat.
A hazai csapatban valamennyi NB I-es kerettag pályán volt, ami az első félidőben éreztette is a hatását. Látványos különbség mutatkozott a két csapat között gyorsaságban, és labdabiztonságban. A játékrész derekára négygólos előnyre tettek szert a házigazdák, amire csak a szünet előtt jött válasz Villand Robi jóvoltából.
A cserék hatására fordulás után megváltozott a játék képe, de két egyéni hibát kihasználva, tovább növelte előnyét a kispesti alakulat. Ekkor már többet kezdeményeztünk, egy újabb gólt is sikerült szereznünk, összességében azonban a végeredmény hűen tükrözi a játék képét.
Boros Tibor: Nagyon gyors és korszerű játékot játszott a hazai csapat, elismerésem nekik. Frissességben és gyorsaságban jelen pillanatban előrébb tartanak a Honvéd fiataljai. Már az elején bele kellett volna nyúlnom a meccsbe, ha az eredményt tartottam volna szem előtt, de mivel a terhelésen volt a hangsúly és az új emberek tesztelésén, ezért nem ptem közbe. Kíváncsi voltam, hogyan reagál erre a kényes szituációra a csapat, de az eredmény arról árulkodik, hogy nem igazán jól.

A további felkészülési mérkőzések rendje:
Január 26., szombat, 13.00: Bp. Honvéd-MFA U19–Füzesgyarmati SK
Január 30., szerda, 18.00: SZEOL SC–Füzesgyarmati SK (Algyő)
Február 2., szombat, 13.00: Füzesgyarmati SK–UTA Arad (román II. o.)
Február 6., szerda, 15.00: Nyírbátor FC–Füzesgyarmati SK
Február 9., szombat, 13.00: Füzesgyarmati SK–Taksony SE
Február 13., szerda, 17.00: Füzesgyarmati SK–Dunaharaszti MTK
Február 16., szombat, 11.00: Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II.
Február 20., szerda, 11.00: Füzesgyarmati SK–Szeged-Grosics Akadémia
Február 23., szombat, 15.00: Kecskeméti TE–Füzesgyarmati SK

Kép: Villand Róbert, csapatunk első gólját szerezte. Fotó: Erdős Csaba